Hlavní obsah

Tipy na víkend: Pejskaři se sejdou na Kampě, cyklisté projedou kraj rybníků

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Park na pražské Kampě o víkendu ovládnou pejskaři, Chodovou Planou a Sokolov pivaři, Třeboňsko zase cyklisté. V nabídce je ovšem i něco pro romantiky, běžce či fandy historie.

Foto: Profimedia.cz

Malebnou krajinu Třeboňska můžete blíže poznat třeba hned o tomto víkendu. Ilustrační foto

Článek
Praha

iCON festval

Milovníci moderních technologií si přijdou na své v sobotu od 9:00 na iCON festivalu. Poslechnete si přednášky, prohlédnete si nejnovější vymoženosti ze světa telefonů, domácí zábavy a dalších oblastí. Těšte se na desítky vystavovatelů a přes 100 značek. Více čtěte zde.

Apríles 2015

Na multižánrovém festivalu Apríles v sobotu vystoupí studentské kapely, proběhnou workshopy a mnoho dalšího. Dorazte na Parukářku, vstup je zdarma. Více zde.

Pejskaři sobě

Pejskařské sousedské setkání v parku na Kampě začne v sobotu ve 14:00 a potrvá do 18:00. Těšit se můžete na spoustu aktivit včetně dogdancingu nebo ukázek záchranářských psů. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Audience u císaře

Víkendový program v Brandýse nad Labem připomene výročí 100 let od smrti arcivévody Ludvíka Salvátora, který byl majitelem brandýského panství. Těšit se můžete na historický parní vlak, průvod do Staré Boleslavi, mši, koncert a mnoho dalšího. Program naleznete zde.

Do zahrad v Ostré

Centrum řemesel a bylinné zahrady Botanicus v Ostré otevírají tuto sobotu veřejnosti. Na provoněnou prohlídku můžete přijít mezi 9:00 a 17:00. Více najdete zde.

Jihočeský kraj

Krajem rybníků 2015

Turistická a cyklistická akce na Třeboňsku láká v sobotu na provětrání kol a protažení nohou. K dispozici bude několik různě dlouhých tras, takže si jen stačí vybrat tu, na kterou si troufáte. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Pivní sezóna začíná

Slavnostní zahájení pivní sezóny proběhne pod názvem Chodovar Cup v sobotu v Chodové Plané. Pochutnáte si na pivu i dobrotách z grilu, zúčastnit se můžete také prohlídek pivovarského provozu. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Pivní slavnosti

Pivovar Permon v Sokolově na sobotu chystá pivní slavnosti. Zahájí je v pravé poledne a ukončí těsně před půlnocí. Akce se odehraje v areálu Kapucínského kláštera. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Romantika večerního zámku

Noční prohlídky zámku Velké Březno proběhnou v sobotu od 20:00. Komnaty budou navíc provoněné jarními květy. Více čtěte zde.

Mostecká cyklojízda

Nedělní cyklojízda zahájí v Mostě turistickou sezónu. Začne v 11:00 na 1. náměstí. Na výběr budou dvě trasy odlišné obtížnosti. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Bitva u Liberce

V sobotu mezi 10:00 a 22:00 proběhne rekonstrukce bitvy u Liberce, která se odehrála v dubnu 1757 v rámci sedmileté války. Více se o této tradiční slavnosti dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Night run Hradec Králové

Závod v běhu na trasách 10 nebo pět kilometrů rozproudí v sobotu centrum Hradce Králové. Závod odstartuje ve 20:30 na Velkém náměstí. Více zde.

Pardubický kraj

Závodní sobota

Extrémní závod týmů i jednotlivců táhne v sobotu do Choceně. Bude se běhat, jezdit na kole i po vodě. Jestli sportujete a máte rádi výzvy, buďte v sobotu ráno v Chocni. Více najdete zde.

Vysočina

Cykloneděle v Chaloupkách

Společnost Chaloupky chystá v Kněžici program k příležitosti Dne Země. Bude se točit kolem cyklistiky i dalších typů dopravy. Těšit se můžete i na koncert, pro děti budou připraveny dílničky. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Koulení kola

Kudrnovo Koulení kola z Lednice do Brna, což je bezmála 70 kilometrů, proběhne tuto sobotu. V 8:00 začne prezence závodníků, o hodinu později pak start koulejících týmů. Kdo nebude koulet, zabaví se bohatým doprovodným programem. Naleznete ho zde.

Olomoucký kraj

Noční kování

Expozice uměleckého kovářství v suterénu hradu Helfštýn v sobotu od 20:00 láká na Noční kování. Proběhnou také komentované prohlídky hradu, který bude otevřený až do půlnoci. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Na kole mezi vinicemi

Cyklistický program odstartuje v 8:30 na Masarykově nádraží v Uherském Hradišti. Účastníci se na výletě dozvědí více o různých vinných odrůdách, prohlédnou si sklípky a nahlédnou do technologie výroby vína. Vše se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Po Frýdku s průvodcem

Historickou částí Frýdku-Místku se můžete v sobotu projít mezi 9:30 a 11:30 s průvodcem. Trasa povede přes Zámecké náměstí až na Třídu T. G. Masaryka. Poté od 12:30 do 14:30 začne program Nádherné stopy historie aneb Poznej erby, busty a sochy našeho města. Tato trasa začne na náměstí Svobody a skončí u kostela Všech Svatých. Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám