Hlavní obsah

Tipy na víkend: Parním vláčkem se svezte na Křivoklát, po svých projděte Ostravu

Novinky, fis

Využijte prodlouženého víkendu a zkuste toho podniknout více. Výběr je veliký. Velikonoční veselí jistě neminete, z ostatního se nabízí například romantická jízda historickým vlakem na hrad Křivoklát, módní bazárek v Praze nebo komentovaná procházka Ostravou.

Foto: Miroslav Šára, Novinky

Hrad Křivoklát

Článek
Praha

Nedělní kvíz

Až budete mít v neděli večer po víkendu odpočatou hlavu, zúčastněte se v 19:00 Qvízu v pražském podniku Café V lese. Příjemné posezení s kamarády si zpestříte vědomostní hrou. Nejbystřejší tým získá odměnu. Více čtěte zde.

Vyhlídková věž

Od minulého víkendu lze opět navštívit vyhlídkovou věž Novoměstské radnice v Praze, a to od úterý do neděle mezi 10:00 a 18:00. K vyšlápnutí je tam 221 schodů. Více naleznete zde.

Módní bazar

V sobotu od 14:00 se budete moci v podniku Slušnej kanál na Praze 3 zúčastnit speciálního bazaru, který v 18:00 doplní módní přehlídka a od 20:00 i koncert. Večerní program zakončí tombola. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Jízda na Křivoklát

Sezónu parních vlaků odstartují tento víkend jízdy na Křivoklát. Nostalgická jízda povede na hrad z Prahy přes Beroun a Nižbor. Jízdní řád a další informace naleznete zde.

Velikonoční hody v žlebském zámku

Na zámku Žleby o víkendu nasajete sváteční atmosféru Velikonoc a navíc ochutnáte dobroty v zámecké kuchyni. Také prohlídky se ponesou v duchu Velikonoc. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Velikonoce v Jindřichově Hradci

Tradiční a zároveň tvořivý program chystá na sobotu Jindřichův Hradec. Velikonoční veselice proběhne v Muzeu fotografie a v blízkém parku. Vše o programu se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Výjimečná zámecká prohlídka

Prodloužený víkend bude jedinečnou příležitostí navštívit mimořádně otevřený zámek Červené Poříčí. Prohlídky se uskuteční každou celou hodinu mezi 10:00 a 16:00 (kromě poledne). Více se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Poklady Chebska

Od března je v Muzeu Cheb k vidění expozice Poklady Chebska, v níž jsou vystaveny unikátní exponáty, například největší mincovní nález Hallských feniků v Česku. Muzeum můžete o víkendu navštívit mezi 9:00 a 17:00. Více se o expozici dozvíte zde.

Ústecký kraj

Zrestaurovaný Steklík

Nově opravené prostory zámku Steklík si návštěvníci projdou v sobotu při speciální prohlídce. Dozvědí se také, jak se opravuje památka. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Sportovní sobota

Závod českého poháru v lezení proběhne v sobotu od 10:00 v Lomnici nad Popelkou. Sportovní den zakončí afterparty. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Běh Safari

V sobotu v 11:00 odstartuje ve Dvoře Králové nad Labem 31. běh Safari na trase dlouhé necelých 11 kilometrů. Akce je pod záštitou místní zoologické zahrady, v níž si od 12:00 návštěvníci projdou pěšky trasu Afrického safari. Více se dozvíte zde.

Otevření pevnosti Josefov

Turistickou sezónu v sobotu kromě jiných památek zahájí také pevnost Josefov. V rámci celodenního programu dojde například k otevření historické expozice Městského muzea v Jaroměři. Vše se dočtete zde.

Pardubický kraj

Květiny v Litomyšli

Naposledy tento víkend máte možnost se pokochat květinovou výstavou na zámku Litomyšl. Uvidíte rozličná květinová aranžmá a dozvíte se více o květinovém motivu v oblékání. Více naleznete zde.

Vysočina

Velikonoční swingování

V neděli od 19:00 vystoupí v telčském hotelu U Hraběnky Swing Trio Telč. Zaslouží se o netradiční velikonoční zážitek. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Vinná soutěž o pečeť

O Hustopečskou pečeť budou v sobotu soutěžit česká a slovenská vína. Soutěžní přehlídky se můžete zúčastnit v hustopečském hotelu Centro. Více informací najdete zde.

Květinové prohlídky

Ozdobený a provoněný interiér květinami ohromí během prodlouženého víkendu návštěvníky rájeckého zámku. Navštívit ho můžete od 9:00 do 16:00. Více zde.

Olomoucký kraj

Otevření mincovny

Historická mincovna a archeologická expozice se v sobotu otevře návštěvníkům na hradě Helfštýn. Zároveň v hradním areálu potrvá od soboty až do pondělí velikonoční program. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Velikonoce na Valašsku

O víkendu i v pondělí bude ve Valašském muzeu v přírodě probíhat velikonoční veselí. Nebudou chybět tradice a živá cimbálovka. Více si přečtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Komentovaná procházka Ostravy

Ostrava, město neřestí je komentovaná procházka městem, která proběhne v neděli od 10:00 a následně ještě od 14:00. Dozvíte se na ní třeba zajímavosti o životě v Ostravě před víc než stoletím. Více najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám