Hlavní obsah

Tipy na víkend: Velké Bílovice projdete mezi sklípky, pražská náplavka nabídne polévky

Novinky, fis

Víkend nabízí gastronomické zážitky s dobrým pitím a jídlem stejně jako adrenalinové, sportovní i poznávací aktivity. Pomalu se také začnete ladit na notu Velikonoc.

Foto: archiv spolku Velkobílovických vinařů

Ve Velkých Bílovicích nahlédnete do vinařských sklípků.

Článek
Praha

Sportovní sobota pro běžce

Jednadvacet kilometrů v sobotu poběží účastníci pražského půlmaratónu. V rámci štafet bude možné vyběhnout i na kratší trasy. Veškeré informace naleznete zde.

Prezentace lokomotivy a snížené vstupné

Fandové lokomotiv si o víkendu ještě více než jindy přijdou na své v Národním technickém muzeu. Mezi 10:00 a 18:00 si tam prohlédnou plně funkční repliku parní lokomotivy Orenstein & Koppel vyrobené v roce 2014, a to ve venkovním areálu muzea. V sobotu je navíc možné muzeum navštívit za snížené vstupné. Vše se dočtete zde.

Polívkování na náplavce

Na smíchovské náplavce se v sobotu sejdou milovníci polévek. K ochutnání bude třeba krkonošské kyselo, rybí, ale i jahodová polévka. Za vstupné 30 korun dostanou návštěvníci lžíci a speciální časopis. Akce potrvá od 10:00 do 19:00.

Středočeský kraj

Velikonoce v Mělníku

Výstavu železničních hraček a historických kočárků, dobroty, originální šperky, dekorace, řemesla, tradice a spoustu dalšího nabídne sobotní velikonoční jarmark v Mělníku. Začne v 9:00 a potrvá do 17:00. Více zde.

Výlet na Okoř

Pokud nemáte problém se vstáváním a je vaším koníčkem pěší turistika, vydejte se v sobotu od 6:15 až 10:30 na některou z tras, z nichž nejkratší povede na Okoř. Pod hradem bude ten den navíc probíhat řemeslný jarmark. Vše se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Splašená vejce v Jindřichově Hradci

Nepřehlédnutelnou velikonoční výzdobu si během sobotního zahájení turistické sezóny prohlédnou návštěvníci hradu a zámku v Jindřichově Hradci. Akce začne od 10:00. Více zde.

Na hradní opevnění

V sobotu i v neděli vždy od 14:00 se návštěvníci hradu Landštejn dozvědí více o hradním opevnění a předsunutém valu. Během tohoto roku se turisté při prohlídkách hradu dozvědí více o jeho nejstarší podobě. Další informace naleznete zde.

Plzeňský kraj

Nová sezóna na nebílovském zámku

V sobotu se návštěvníkům po zimě otevře také zámek Nebílovy. V elegantním zámeckém interiéru si mimo jiné prohlédnou zrestaurované kousky nábytku. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Muzejní jarmark v Chebu

Barvité tradice Velikonoc připomene a názorně ukáže Muzeum Cheb. V jeho prostorách bude okolo 40 zastávek, na kterých nahlédnete do tajů řemesel a rukodělné výroby. Kromě klasického zdobení vajíček bude k vidění třeba také paličkování nebo pečení velikonočních dobrot. Více zde.

Ústecký kraj

Velikonoce v Litoměřicích

Hrad Litoměřice v sobotu ožije Velikonočním jarmarkem. Mezi 10:00 a 17:00 si tam prohlédnete tradiční řemesla. Hned na začátku akce se zájemci dozvědí více o dějinách hradu. V 11:00 začne divadlo, hudební vystoupení pak ve 14:00. Více se dozvíte zde.

Cyklovyjížďka

V sobotu v 11:30 vyrazí cyklisté od pomníku Přemysla Oráče ve Stadicích na jarní vyjížďku. V cíli se pak posilní kančím gulášem. Více zde.

Liberecký kraj

Za mistry volantu

Jarní setkání mistrů volantu naplánoval na neděli Autodrom v Sosnové u České Lípy. Na programu bude mimo jiné dvouhodinová show Dakarských speciálů. Více najdete zde.

Královéhradecký kraj

Čokoládový festival v Hradci

Hradec Králové o víkendu osladí Čokoládový festival. Workshopy, degustace, prodej a výstavy budou probíhat v sobotu od 10:00 do 19:00 a v neděli mezi 10:00 a 17:00. Více zde.

Otevření Pecky s Kryštofem Harantem

V sobotu od 10:00 se slavnostně otevře hrad Pecka. Těšit se můžete na historický průvod, šermířská vystoupení, jarmark a mnoho dalšího. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Květiny v Litomyšli

Novou sezónu zahájí na zámku Litomyšl květinová výstava, která poslouží jako dekorace zámeckého interiéru. Prohlédnout si ji budete moci mezi 10:00 a 17:00. Více zde.

Vysočina

Off Road Revue mítink

Motorističtí nadšenci si v sobotu užijí offroadovou show v Šiklandu. Začne v 10:00 a nabídne nově otevřenou dráhu a adrenalinové zážitky. Více informací čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Ze sklepa do sklepa

V sobotu čeká návštěvníky Velkých Bílovic jedinečný zážitek. Na 50 vinařů zpřístupní své sklepy, mezi nimiž budete putovat s mapkou a skleničkou. Akce odstartuje v 11:00. Více zde.

Olomoucký kraj

Hanácké Velikonoce

Hanácký skanzen chystá na sobotu velikonoční program s tradicemi, hudbou, tancem i tvořivými aktivitami. Začne v 9:00 a nabídne také ochutnávky Pivovárku Melichárek. Více zde.

Zlínský kraj

Zámecká výstava koček

Mezinárodní výstavu koček bude tento víkend hostit zámek Nový Světlov. V sobotu od 10:00 do 17:00, v neděli program skončí o hodinu dříve. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Ptačí den v zoo

Zoo Ostrava připravila speciální nabídku pro nositele ptačích jmen. V sobotu se do areálu dostanou za zvýhodněnou cenu. Všechny účastníky Dne ptactva čeká procházka s ornitologem a ptačí hádání. Vše se dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám