Hlavní obsah

Tipy na víkend: Inspiraci přinese sport v zimní přírodě i cyklocestovatelský festival

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohyb na čerstvém zimním vzduchu, cestovatelskou inspiraci a v neposlední řadě rozšíření kulturního obzoru nabídne program tohoto víkendu. Na sport zve třeba Karlovarsko, Liberecko či Královéhradecko, cestovat po světě budete ve Frýdku-Místku a v Přešticích, na film láká Praha a na historii Tábor...

Foto: Profimedia.cz

Projet neznámou krajinu na kole je cestovatelským snem mnohých. Ilustrační foto

Článek
Praha

Lednový Blešák

V sobotu hodinu před polednem začne v pražské kavárně Nudný otec bleší trh. Co jeden už nechce, může být pro druhého poklad. Přijďte se podívat, jestli něco pěkného neobjevíte i vy. Více hledejte zde.

Festival krátkých filmů

Jubilejní 10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha zve diváky do sedaček kina Světozor od středy do neděle. Na programu je řada zajímavých a umělecky uchopených děl. Nahlédnout do něj můžete zde.

Polštářový dům

Unikátní projekt Zdeňka Fránka má název Polštářový dům. Jak probíhala realizace modelu domu v měřítku jedna ku jedné, se můžete přijít podívat na výstavu do Malé dvorany Veletržního paláce denně kromě pondělka mezi 10:00 a 18:00. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Koupání bez plavek

Aquapalace Praha v Čestlicích zve příznivce nudismu v sobotu od 20:00 do 23:30 na koupání a saunování bez plavek. Akci doprovodí hudba, v saunách návštěvníci uvidí různé rituály. Více zde.

Do světa fotografie

Expozici Petr Stibral - Fotoretrospektiva můžete vidět do 25. ledna, od úterý do neděle mezi 10:00 a 18:00, v kutnohorské Galerii Středočeského kraje (GASK). Ve zdejším barokním sklepení se podíváte například do tajuplné fotokomory. Více se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Vše o svatbách

Žádná z letošních budoucích nevěst by neměla chybět na svatebním veletrhu na Výstavišti v Českých Budějovicích, který se uskuteční v sobotu. Účastnice si prohlédnou šaty, šperky, dekorace, květiny a vůbec vše, co ke krásné svatbě patří. Více o akci se dozvíte zde.

Žižkova doba

K výročí 590 let od smrti husity Jana Žižky se v gotickém sálu táborské Staré radnice otevřela výstava přibližující jeho život a dobu pomocí archeologických nálezů a dalších exponátů. Od středy do soboty se do expozice můžete podívat mezi 9:00 a 17:00. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Letem světem v Přešticích

Jednodenní cestovatelský festival Letem světem se v sobotu uskuteční v Přešticích od 13:00. Poslechnete si zajímavé přednášky, ochutnáte orientální čaj, prohlédnete si fotografie i taneční vystoupení... Celý program naleznete zde.

Karlovarský kraj

Závod v běhu na lyžích

Okolo mariánskolázeňských pramenů je název veřejného závodu v běhu na lyžích. Jede se v různých délkách a kategoriích. Každoroční závod se letos uskuteční v neděli. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Tektonika paměti

Do 21. ledna si můžete v Galerii Emila Filly prohlédnout výstavu s názvem Tektonika paměti, a to v pátek do 18:00 a v soboty mezi 13:00 a 17:00. Dozvíte se, jak různé umělecké generace pracují s tématem vzpomínek. Autoři výstavy se zaměřili hlavně na české a slovenské akademické prostředí. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Trocha sportu neuškodí

Běžecká trasa Buď fit je určena všem, kteří ani v zimě nechtějí zahálet. Nenáročný terén s modrým značením je příjemnou procházkou po Krkonoších na čerstvém vzduchu. Čtyřkilometrová trasa vede podél řeky Labe k řece Pudlavě a Pudlavskému vodopádu. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Winter run 2015

Sportovci si přijdou na své i na Biřičce v Hradci Králové, kde se v sobotu poběží závod Winter run, a to za každého počasí. Účastníci budou mít na výběr ze čtyř a osmikilometrové trasy. Více zde.

Pro mlsné jazýčky

Restaurace Švejk v Centru Walzel v Meziměstí zve v pátek a v sobotu na zabijačkové hody. Dobrot bude nepřeberné množství. Více se o nich dočtete zde.

Pardubický kraj

Za hmyzem do muzea

Východočeské muzeum v Pardubicích v jedné ze svých expozic prozrazuje návštěvníkům nečekaná fakta o společenském chování hmyzu. Například o jeho partnerské a rodičovské roli. Výstavu Společenský život hmyzu můžete vidět kromě pondělka denně mezi 10:00 a 18:00. Více zde.

Vysočina

Poklady Vysočiny

To nej z depozitářů muzeí a galerií napříč Vysočinou vznikla sbírka historických a uměleckých skvostů tohoto kraje. Vzácné exponáty si můžete aktuálně prohlédnout v Muzeu Vysočiny Jihlava, a to denně kromě pondělí od 9:00 do 12:00 a následně mezi 12:30 a 17:00. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Jazz ve Znojmě

Od úterka do neděle ve Znojmě probíhá Jazz fest. Rozmanitý program doplní například v sobotu od 19:00 swingová tančírna a v neděli balkánské rytmy. Kompletní program si prohlédněte zde.

Olomoucký kraj

Myslivecký bál

Myslivecký ples, který se uskuteční v sobotu ve 20:00 v KD Hněvotín ve stejnojmenné obci, bude nejen o tanci a soutěžení o ceny, ale také o zvěřinových specialitách. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Dějiny v podzemí Muzeum

Kroměřížska zve do expozice Historie ukrytá pod dlažbou města. Mimo pondělí si ji můžete prohlédnout denně mezi 9:00 a 12:00 a poté od 13:00 do 17:00. V tiché podzemní expozici nahlédněte až do pravěku. Více si přečtěte zde.

Moravskoslezský kraj

O cyklocestování ve Frýdku-Mistku

Cyklocestovatelé, kteří na kole vyrazili do zahraničního terénu, zajistí, že se na Festivalu Cyklocestování nebudete ani chvíli nudit. Uskuteční se ve Frýdku-Místku od pátku do neděle. Podíváte se do Skandinávie, Irska, Maroka a řadu dalších míst. Program si prohlédněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám