Hlavní obsah

Letadlo Qatar Airways nabralo šestihodinové zpoždění kvůli myši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Cestující na povánoční lince ze Španělska do Kataru se společností Qatar Airways zdržela o šest hodin jediná myš. Hlodavec pronikl až na palubu letadla katarských aerolinek a stevardům a zaměstnancům letiště trvalo celých šest hodin, než ho dopadli a zlikvidovali. Boj to byl ovšem nerovný.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Qatar Airways. Ilustrační foto

Článek

Lidé putující z Madridu do Dauhá čekali na výsledek hlodavčího lovu v odletové hale. K incidentu došlo na letišti Adolfa Suáreze v madridské čtvrti Barajas. Vedení aerolinek se po dohodě se správou letiště rozhodlo kabinu fumigovat.

Cestující, kteří myš uviděli ve chvíli, kdy se připravovali k odletu, museli zase z letadla ven. Přivolaní deratizátoři použili jedovatý plyn, který hlodavce usmrtil. Kabina pak byla vyvětrána a cestující se mohli vrátit na svá místa. Jenže to vše zabralo celkem šest hodin.

Většina pasažérů letěla do Dauhá pouze kvůli přestupu do cílových destinací v Thajsku, Singapuru či na Bali. Spoje na ně ale nečekaly. Qatar Airways však podle španělského deníku 20 Minutos uhradí klientům veškeré náklady spojené s nákupem nových letenek a odškodní je za zpoždění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám