Hlavní obsah

Na Nový rok se otevře zábavní park zasvěcený slavné kreslené postavičce

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čínské provincii Če-ťiang by se hned první den roku 2015 měly veřejnosti otevřít dveře zábavního parku Hello Kitty. Areál bude věnovaný zejména postavě populární bílé kočky, kterou přesně před 40 lety vytvořila japonská společnost Sanrio.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně se otevírá nový zábavní park věnovaný Hello KittyVideo: Reuters

 
Článek

Okolo miliónu návštěvníků by mělo podle odhadů ročně zavítat do nového zábavního parku Hello Kitty v Číně. Vyrostl na ploše téměř deseti hektarů a kromě klasických atrakcí, jakými jsou kolotoče nebo třeba ruské kolo, nabídne také interaktivní formu vzdělávání.

Návštěvníci, zejména ti ve školním věku, se v parku Hello Kitty doví více o životním prostředí a pěti základních elementech — dřevě, vodě, vzduchu, kovu a zemi. Každému z těchto prvků bude v parku věnována jedna zóna. Turisté samozřejmě nepřijdou ani o možnost zakoupit si některý z řady suvenýrů ozdobených, jak jinak než roztomilou Hello Kitty.

Park Hello Kitty nebude zdaleka prvním areálem, který je zasvěcený slavným kresleným postavičkám. Už v roce 1990 otevřel kupříkladu Puroland v Tokiu. Navštěvuje ho přibližně milión a půl turistů ročně. Aktuálně se v Číně staví dalších zhruba 60 zábavních parků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám