Hlavní obsah

Napajedla staví další úsek cyklostezky podél Baťova kanálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další kus cyklostezky vedoucí kolem Baťova kanálu začínají tento týden budovat Napajedla na Zlínsku. Trasa naváže na již vybudovaný tříkilometrový úsek vedoucí od hranice s katastrem Otrokovic po silniční most v centru Napajedel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Síť cyklostezek se u Baťova kanálu postupně rozrůstá. Ilustrační foto

Článek

Cyklostezky podél Baťova kanálu jsou v posledních letech hojně využívané, ročně po nich projede asi čtvrt miliónu lidí. Vedou od Uherského Ostrohu po Kroměříž. Stezka dlouhá tři čtvrtě kilometru povede od silničního mostu po trase současné nezpevněné manipulační komunikace podél protipovodňové zdi až po ulici Pod Zahrádkami.

„Zde cyklostezka plynule naváže na současně značenou cyklotrasu vedenou po místních komunikacích až k rekreačnímu areálu Pahrbek," podotkla starostka Irena Babcová.

Propojení nové části cyklostezky a Pahrbku zpevněnou komunikací vedenou přímo podél Moravy není zatím možné kvůli složitým majetkoprávním vztahům. Cyklisté ji mohou využívat za příznivého počasí jako nezpevněnou polní cestu.

Proběhnou uzavírky

Práce na stavbě nového úseku potrvají do konce července, po tu dobu sem cyklisté budou moci jezdit. Do 22. května bude uzavřen první úsek od silničního mostu v centru města po konec protipovodňové zdi, poté do 10. července druhá část po odbočku na ulici Pod Zahrádkami.

„Není možné zajistit bezpečnou objízdnou trasu. Jediná možná by byla vedena po komunikaci třetí třídy, která je i bez navýšeného počtu cyklistů vysoce frekventovaná a velmi zatížená kamionovou dopravou," podotkla starostka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám