Hlavní obsah

První koupaliště už uzavřela sezónu, lidé nechodili

Některá letní koupaliště na Vysočině už ukončila sezónu. Na dalších místech budou otevřena do konce prázdnin. V jihlavském akvaparku Vodní ráj budou venkovní bazény přístupné možná až do 22. září, pokud bude dobré počasí. Díky letošnímu horkému létu měla řada koupališť v kraji nejlepší návštěvnost za řadu let a po delší době neskončí se ztrátou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sezóna byla pro mnoho koupališť výdělečná. Některá ale už i tak ukončila provoz. Ilustrační foto

Článek

Koupaliště jsou teď většinou zavřena kvůli dešti. Humpolecké koupaliště Žabák už minulou neděli definitivně ukončilo sezónu.

"Chtěli jsme jet do konce srpna, ale předpověď počasí není dobrá," zdůvodnil správce Jiří Hynek. Prý by už jen zbytečně stoupaly provozní náklady. Celkově jsou ale v Humpolci s létem spokojeni. Vykoupat se přišlo přes 14 000 lidí, nejvíc za posledních šest let. Koupání končí i v Bystřici nad Pernštejnem.

Šanci užít si vodní radovánky dostanou lidé koncem týdne ještě třeba v Havlíčkově Brodě a v Moravských Budějovicích. "Čekáme, až se přežene studená fronta. Hlásí, že by se to mělo ke konci týdne vylepšit," uvedl havlíčkobrodský správce Jan Tomčák. Za celé léto se v Brodě přišlo vykoupat přes 30 000 lidí, největší počet od otevření opraveného koupaliště před osmi lety. "Sezóna bude po pár letech výdělečná," podotkl.

V Jihlavě možná ještě měsíc

Na moravskobudějovickém koupališti se letos osvěžilo 27 100 lidí, v posledním desetiletí rekordní počet. "Taková návštěvnost byla naposled v roce 2003," konstatovala Miroslava Bendová z provozující společnosti Zikos. Na tomto koupališti bude v neděli Dětský den. Pokud bude pěkně, otevřeno bude i v pátek a sobotu.

Jihlavský Vodní ráj, největší akvapark na Vysočině, se na ukončení letní sezóny ještě nechystá. Celodenně bude otevřeno do konce měsíce. Pak budou bazény pod širým nebem přístupné odpoledne, a to možná až do 22. září.

"Letos chceme prodloužit sezonu vzhledem k tomu, že jsme začali o 14 dní později. Věříme, že ještě bude babí léto," řekl Martin Málek, mluvčí podniku Služby města Jihlavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám