Hlavní obsah

Živého sokola, skleněné oko i diamanty - to vše nechali lidé v letadlech

Novinky, jky

Znáte to, někdy jste ve spěchu, jindy jen nesoustředění a najdou se třeba i chvíle, kdy jste si dali o skleničku více, než by bylo záhodno. A pak už jste se jen proklínali, že jste v letadle nechali nějaký kus oblečení či snad i drobnou elektroniku. Nic si z toho nedělejte, někteří zapomněli opravdové perličky - živá zvířata, náhražky částí těla či cennosti za milióny.

Foto: Profimedia.cz

Stevardi se někdy nestačí divit, co na palubě letadla po cestujících zůstane. Ilustrační foto

Článek

Spravovat ztráty a nálezy v rámci aerolinií musí být místy opravdu dobrá zábava. Nejnovější průzkum společnosti Skyscanner totiž ukázal, že 700 stevardů z 83 zemí světa na palubách letadel našlo mimo jiné zubní protézy, pouta, krabici sušených ryb, tašky plné písku, diamanty a třeba i několik cibulí.

Majitelé však na palubách letadel zapomínali nebo cíleně opouštěli i zvířata. Posádce tak zůstali například sokol, žába, želva či papoušek. Dalším kuriózním nálezem pak byla psaná žádost o ruku či třeba svatební šaty.

Další kuriózní nálezy

Celkem 24 procent stevardů už našlo zapomenutý cestovní pas a 23 procent objevilo na palubě mobilní telefon. Knížky pak našlo 21 procent z nich.

Dříve v tomto roce zveřejnila podobnou studii společnost Travelodge. Ta se pro změnu zabývala tím, co lidé nechali v ubytovacích zařízeních. Mezi nejvtipnějšími předměty byly prsní implantáty, živý had či zásnubní prsten za 300 tisíc korun.

Někoho by pak možná pobavilo i náhradní kolo k automobilu, klíčky od bugatti, diamanty obložený iPhone, album známek v hodnotě přes sedm miliónů korun, koťátko či kolekce 200 masek zobrazujících britskou královnu.

Anketa

Stalo se vám, že jste v letadle zapomněli něco cenného?
Ano
6,8 %
Ne
93,2 %
Celkem hlasovalo 2977 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Tleskání po přistání? Otravuje, nepotěší

Nový průzkum odhalil, že jednou z věcí, která americkým cestujícím v letecké dopravě nejvíce vadí, je nedostatečný prostor na nohy i vysoké letištní poplatky....

Výběr článků

Načítám