Hlavní obsah

Na gigantické houpačce letí turisté stovky metrů nad propastí

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houpačka, která je spíš pro dospělé než pro děti, láká návštěvníky zábavního parku v americkém státě Colorado. Při krátké jízdě se děsivou rychlostí pohybují několik set metrů nad zemí. Adrenalin se tu odvážlivcům rozlévá po celém těle.

BEZ KOMENTÁŘE: Speciální houpačka v coloradském Glenwood Springs

 
Článek

Zábavní areál Glenwood Caverns Adventure Park leží v nevelkém coloradském městečku Glenwood Springs, které deník USA Today v roce 2011 označil za nejzábavnější město Ameriky. Žije tu okolo deseti tisíc stálých obyvatel. Každoročně sem ale proudí tisíce turistů zblízka i zdáli, protože pověst místního zábavního parku dávno překročila hranice Colorada.

Foto: Profimedia.cz

Jízda jen pro odvážné.

Mnoho cestovatelů zavítá do glenwoodského zábavního parku proto, že si chtějí vyzkoušet minutovou jízdu na houpačce Giant Canyon Swing. Štíhlá kovová konstrukce se čtyřmi barevnými sedadly v nejvyšším bodě zhoupne turisty téměř 400 metrů nad klikatící se řekou Colorado. Rychlost houpačky dosahuje až 80 kilometrů v hodině, takže jekotu a hrůze v očích se ani odvážlivci většinou neubrání.

Park svým návštěvníkům nabízí od poloviny května do poloviny října speciální akci. Celodenní vstupné na víc než 10 atrakcí vyjde dospělé na 48 dolarů (více než 900 korun) a děti od tří do dvanácti let na 43 dolarů (přes 800 korun). Giant Canyon Swing ovšem nepatří mezi atrakce, na kterých by rodiče rádi viděli své děti, přestože ty mají možná největší odvahu na houpačku nasednout.

Anketa

Troufali byste si vlézt na houpačku Giant Canyon Swing?
Ano
46,5 %
Ne
53,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9140 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám