Hlavní obsah

Snobská restaurace ve stylu letadla Airbus je úspěšná i navzdory nesmyslným cenám

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchung-čching

Pokud hledáte něco ojedinělého a trhlého, najdete to většinou v Japonsku nebo v Číně. Nejinak tomu je i v případě restaurace Special Class, jejíž interiér oplývá prvky z luxusního stroje Airbus A380. Restaurace byla otevřena před necelým rokem a u hostů se těší velké oblibě. A to i navzdory tomu, že je snad levnější zaplatit si letenku v uvedeném stroji než jíst v tomto podniku.

Foto: Profimedia.cz

Cítíte se neosobně jako v letadle? Výborně, účel splněn.

Článek

Sedačky jsou tu stejné jako v Airbusu A380, VIP místa pak nesou tvar vajíčka, ta si některé aerolinky nechaly na palubu nainstalovat, aby dopřály svým klientům dostatek soukromí. Co na tom, že zde za nejlepší místo zaplatíte v přepočtu klidně až 30 000 korun - někteří bohatí Číňané na to prostě mají.

Foto: Profimedia.cz

Neotřelá restaurace se těší značné oblibě.

Sice by bylo asi levnější zaplatit si někam let, ale v restauraci můžete přece jen očekávat jídlo na trochu jiné úrovni, než bývá v letadlech běžné. Jenže i letecká gastronomie dělá mílové kroky kupředu, a tak kdo ví, zda čínská restaurace nezmizí ze světa tak rychle, jak vznikla.

Foto: Profimedia.cz

Recepce restaurace působí jako z jiné planety.

V restauraci pracuje celkem 18 zaměstnanců, ze kterých dělá devět stevardy a letušky. Ti pak vytvářejí v restauraci atmosféru toho, že jsou hosté skutečně na palubě letadla. Na 600 metrech čtverečních restaurační plochy je mimo jiné šest soukromých pokojů, které jsou oblíbené zejména u místních podnikatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám