Hlavní obsah

České aerolinky plánují pravidelné lety do Soulu

Novinky, ČTK, Klára Fischleinová

České aerolinie dostaly povolení ministerstva dopravy pro provoz pravidelných letů z Prahy do Soulu, metropole Korejské republiky. Od 1. června by na lince měly dvěma svými lety doplnit aerolinie Korean Air. ČSA plánují do Soulu létat Airbusem A330, který si chtějí pronajmout přes operativní leasing.

Foto: Archiv České aerolinie

ČSA chtějí zavést pravidelné víkendové lety z Prahy do Soulu.

Článek

Novým letadlem Airbus A330 chtějí ČSA létat mezi Prahou a Soulem v sobotu a v neděli. Korean Air létá v pondělí, ve středu, v pátek a v sobotu. Na dálkové linky se ČSA vracejí po tříleté pauze. Dříve pro dálkové lety využívaly starší typ letounu určeného pro střední a dlouhé lety - Airbus A310, se kterým létaly do New Yorku do roku 2009.

"Zatím ještě nemáme přesný termín, kdy by měl airbus do Česka dorazit," uvedl mluvčí ČSA Daniel Šabík s tím, že je nejdříve nutné vyřízení různých povolení, která jsou nezbytná pro uvedení nového druhu letadla do provozu. Pravděpodobně do Prahy dorazí až v květnu, přesné datum ale budou aerolinie vědět jen s několikadenním předstihem.

Foto: Profimedia.cz

Soul Tower je jedním z míst, které by turista v Soulu neměl vynechat.

Kromě českých úřadů potřebují ČSA k provozování letů ještě svolení korejské strany. Na oficiální povolení dopravce stále čeká, jak doplnil Šabík. Spolupráce ČSA a korejského dopravce, v rámci které si obě společnosti umožňují vzájemně prodávat letenky na některé lety druhého partnera, trvá už několik let.

Součástí dohody na lince do Soulu je i synchronizace letových řádů, pro lepší návaznost přestupů na linky, které dále směřují například do Japonska a dalších zemí jihovýchodní Asie, o které mají ČSA zájem. Korean Air na oplátku získají přístup k dalším linkám ČSA po Evropě.

TIP: Při návštěvě Soulu byste si neměli nechat ujít výlet na věž Soul Tower známé také jako Namsan Tower. Byla postavena v roce 1969 na hoře Namsan v centru města a je jeho nejvyšším bodem. Věž totiž stojí na kopci, takže se její vrchol nachází v úctyhodné výšce 483 metrů. Z ptačí perspektivy tu město můžete okukovat i u dobrého jídla. Ve čtvrté vyhlídkové plošině je restaurace.

Více o Soulu

Je nejlidnatějším městem Jižní Koreje. V celé aglomeraci žije okolo 20 miliónů obyvatel.

Úředním jazykem je korejština.

V roce 1988 město hostilo Letní olympijské hry.

Podnebí je tu hodnoceno jako mírné. Stejně jako v Česku se tu střídají 4 roční období.

Soul se skládá z 25 městských čtvrtí, které se nazývají „gu“.

Reklama

Výběr článků

Načítám