Hlavní obsah

Žebříček nejpopulárnějších destinací sexuální turistiky na světě

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V seznamu nejpopulárnějších sexuálních destinací na světě stále vévodí Thajsko. Následují Filipíny a Kuba. V Evropě zůstává nejpopulárnější Rusko, přestože na Ukrajině v posledních letech tento druh turismu stále roste.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajina je stále populárnější evropskou sexuální turistickou destinací.

Článek

Sexuální turistika zažívá na Ukrajině prudký rozvoj díky zavedení bezvízového vstupu na Ukrajinu. Zaveden byl 1.srpna 2005 pro všechny občany členských zemí EU, čehož začali následně sexuchtiví turisté hojně využívat. Ukrajina má totiž image velice levné chudé země s krásnými nenáročnými dívkami.

„Zatímco v roce 2006 navštívilo Ukrajinu 18,8 miliónů zahraničních návštěvníků, tak vloni to bylo již 23 miliónů zahraničních návštěvníků, což znamená meziroční nárůst o 22 procent. Největší nárůsty zaznamenali jednoznačně právě občané EU,“ říká Tomio Okamura, člen prezidia a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Podniky s prostitutkami nejsou doménou jen velkých měst

Přestože je prostituce na Ukrajině ilegální, podle oficiálních údajů je nyní na Ukrajině 12000 prostitutek, skutečné počty jsou však podle nevládních organizací několikanásobně vyšší.

Podniky s prostitutkami již nejsou v současnosti doménou jen velkých měst, ale mnoho jich vzniklo i na menších městech. Prostituci se často věnují i studentky a řeší tak tíživou ekonomickou situaci.

Tato negativní image země přináší problémy také mnoha běžným Ukrajincům. Při výjezdech do zahraničí totiž západní země nyní přísněji posuzují žádosti Ukrajinek o víza, právě z obavy, že cílem výjezdu do zahraničí může být prostituce.

20 nejpopulárnějších sexuálních turistických destinací na světě
1.Thajsko
2.Filipíny
3.Kuba
4.Rusko
5.Litva
6.Brazílie
7.Kambodža
8.Indonésie ( Bali)
9.Tchaj-wan
10.Jižní Korea
11.Vietnam
12.Jamaika
13.Dominikánská republika
14.Nizozemí
15.Česká republika
16.Ukrajina
17.Polsko
18.Rakousko
19.Maďarsko
20.Bulharsko
Zdroj: www.sex-tourism.org

Nelichotivé je umístění České republiky mezi 20 nejpopulárnějšími sexuálními destinacemi na světě. Česko přitahuje sexuchtivé turisty především levnými cenami sexuálních služeb, minimální regulací sexuální nabídky a vysokou úrovní nočních podniků.

Obrat sexuálního průmyslu v České republice činí asi 10 miliard korun ročně, z toho 7 miliard Kč u nás za sex utratí cizinci a 3 miliardy Češi. Nejvíce u nás za sex utrácí Němci a Britové.

Centrem sexuální turistiky je Praha

Centrem sexuální turistiky je u nás Praha. Jen v centru Prahy se obrat sexuálního průmyslu pohybuje kolem půl miliardy korun měsíčně.V České republice se podle odhadů živí prostitucí až 25 tisíc osob, z toho 6 tisíc prostitutek pracuje v nočních klubech, ostatní na privátech, escortech apodobně. V České republice je přibližně 800 erotických podniků či klubů.

Nejhorší destinace pro sexuchtivé turisty a turistky

Nejméně vhodnou destinací pro dovolenou sexuchtivých turistů a turistek je USA, za ní následuje Francie, Německo a Velká Británie. Na páté příčce se shodně drší všechny arabské země, na šesté země skandinávské. Sedmou nejnevhodnější zemí k sexuální turistice je Izrael.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám