Hlavní obsah

Sekačky nejvýhodněji koupíte právě nyní

Komerční článek - A je to tady, zahrady už volají, abychom je začali sekat. Jenže čím? A kam si pro nový stroj na sekání trávy dojít, jaký si vybrat?

Článek

Tyhle otázky se teď honí hlavou tisícům českých majitelů zahrad. „Já jsem se v rychlosti kouknul na internet, zajel do dvou hobbymarketů, a řeknu vám, že jsem byl zklamaný,“ říká například Martin Ježek. Na radu souseda se ale minulou neděli zastavil v Mountfieldu.

Frčí „samochodky“ se zárukou 7let

„A to jsem nestačil zírat. Mají na výběr snad čtyřicet modelů. Pomohli mi i zorientovat se a vybrat přesně takový typ sekačky, jakou na zahradu potřebuji. Navíc mi ji dovezli až domů, sestaví a připraví k práci - a to všechno zadarmo. A ještě mi řekli, že si k ní můžu zadarmo vybrat dárek - herní konzoli Xbox nebo notebook Acer,“ rozplývá se pan Ježek. Na rozloučenou dodává, že kdyby sem zajel rovnou, ušetřil by si čas i nervy.

A o které sekačky je teď největší zájem? „Nejvíc se teď prodávají samochodné sekačky s benzínovými motory,“ říká Marek David z Mountfieldu. A dodává, že všechny jsou od renomovaných výrobců, takže na ně může firma poskytovat 7letou záruku. Zajímavé prý je, že u benzínových sekaček dnes lidé automaticky hledí nejen na špičkový výkon a dlouhou životnost, ale na to, aby měly špičkovou výbavu.

Nabídka je v Mountfieldu skutečně široká, takže si vybere prakticky každý. Jen sekaček je 39 modelů a pořídit se dají už za 990 korun, všechny se zárukou až do roku 2017. Nejžádanější jsou nyní samochodné benzinové sekačky s vyšší výbavou. Například elegantní MTF 4820 PD/BW s motorem Briggs & Stratton o výkonu 4,5 HP, s pojezdem a centrálním nastavením výšky sečení. „Má navíc velká zadní kola, takže se s ní každému bude dobře manipulovat i v členité zahradě,“ říká David.

Na velké zahradě osedlejte traktor

Na větší zahradu však už patří zahradní traktory. „Oproti běžným rotačním sekačkám nabízejí traktory mnohem širší záběr sečení, takže s ním posečete zahradu až 5x rychleji než s běžnou sekačkou. Navíc bez námahy, sedíc pohodlně za volantem stroje.

K zahradním traktorům lze připojit například přepravní vozík, ale také příslušenství na komplexní péči o trávník jako je třeba vyhrabovač staré trávy, provzdušňovač nebo travní válec. A například čelní radlici, odmetací kartáč nebo sněhovou frézu, které pomohou při úklidu. Díky široké škále tohoto příslušenství jsou tedy zahradní traktory využitelné po celý rok.

„V nabídce máme 18 nejrůznějších modelů od renomovaných výrobců jako je GGP, Toro, Castel Garden nebo Wisconsin, které jsou poháněny motory Briggs, Kohler nebo Yanmar o výkonu až 24 HP,“ říká Marek David s tím, že firma každému stroj doveze až na zahradu, kde jej odborně vyškolený technik připraví k okamžitému provozu a seznámí nového majitele se všemi funkcemi, efektivním používáním i se základy údržby.“ Na všechny stroje dává firma záruku dlouhou 7 let a poskytuje k nim i každoroční bezplatnou posezónní prohlídku

Teď se speciální slevou...

Traktory už nejsou luxusním zbožím, na které by běžný majitel zahrady nedosáhl. „Kvalitní zahradní traktor u nás nyní se speciální slevou k 20. výročí firmy pořídíte už od 27.190 korun,“ říká Marek David z Mountfieldu.

Reklama

Související články

Sekačky nové generace

Komerční článek - Stejně jako v automobilovém průmyslu se také výrobci zahradní techniky snaží neustále inovovat a obměňovat modelové řady. Dosud prodávané...

Sekačky na míru trávníku

Univerzální sekačku v obchodech nenajdeme. Při výběru záleží na tom, jaký druh trávníku budete obhospodařovat, na velikosti plochy a sklonu trávníku a druhu...

Výběr článků

Načítám