Hlavní obsah

Pohoda na zahradě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Zatímco dříve se nám pod pojmem zahrada vybavila jen samá práce, dnes se stále více stává místem příjemného odpočinku. Záhony s bramborami a zeleninou nahradil před většinou rodinných domů pečlivě střižený trávník, oku lahodí azurová hladina bazénu, žaludku zase jídla, připravovaná na grilu.

Článek

K příjemnému posezení v zahradním nábytku uprostřed zeleně zveme sousedy i kamarády. V létě se tak zahrada stává našim druhým obývákem…

Bazén už je nutnost

Dřív byl bazén na vlastní zahradě známkou bohatství majitele, protože šlo o velmi nákladnou záležitost. Díky novým technologiím si ho v podobě nadzemního bazénu může dnes už ale pořídit prakticky každý. Desetitisícům rodin tak v tropických vedrech, která nás postihují už každoročně, odpadla starost, kam se jít osvěžit.

Nadzemní bazény však měly donedávna jednu vadu na kráse a to doslova. Nevzhledné modré kádě dokázaly i tu nejupravenější zahradu dokonale zohyzdit. Vývoj však šel rychle kupředu a dnes jsou už na trhu nadzemní bazény, které jdou bez problémů zapustit do země. Tuto novinku, řadu Azuro De Luxe, uvedl nedávno na trh největší prodejce bazénů Mountfield. Navíc je nabízí v cenově zvýhodněných sadách, tedy s výkonnou pískovou filtrací, solárním ohřevem vody, skimmerem a schůdky. Bazén v sadě se tak dá pořídit již od 7 520 korun.

Zahradní nábytek? Už jen dřevěný

To že o vzhled své zahrady už dbáme více než kdy jindy, svědčí i rychlá obměna zahradního nábytku. Zatímco dříve jsme se spokojili s nevzhlednými a nebezpečnými plastovými stolky a židlemi, dnes je nahrazujeme elegantním a pohodlným nábytkem dřevěným. Nejžádanější jsou sestavy zahradního nábytku z vysoce odolné severské borovice od švédské firmy KWA, v posledních letech je ale také v kurzu nábytek z exotických dřevin meranti, teaku a luxusního eukalyptu.

Kvalitní zahradní nábytek už není nedostupný luxus. Třeba sestavu ze severské borovice(stůl a čtyři židle) je možné na prodejnách Mountfield kupit již za 12.800,- Kč foto: Mountfield

Při výběru dřevěného zahradního nábytku je ale třeba dávat pozor nejen na kvalitu zpracování, ale i samotného dřeva. Někteří prodejci nabízejí nábytek asijské produkce, vyrobený často z mladého nebo odpadového dřeva. Takový nábytek potom vydrží sotva jednu sezónu.

Je proto dobré si ohlídat délku záruční doby. Například Mountfield dává na své sestavy dřevěného zahradního nábytku záruku dokonce 7letou, což svědčí o jejich opravdu vysoké kvalitě. Tento prodejce navíc umožňuje zákazníkovi, aby si sám vybral sestavu z libovolného počtu kusů.

Lahodná vůně grilu

Obrazně řečeno, v létě stěhujeme ven na zahradu nejen obývák a koupelnu, ale v posledních letech už i kuchyni. Vždyť lahůdky, připravené namísto sporáku na grilu, chutnají přece ještě mnohem lépe!

Zahradní gril "American 2W"foto: Mountfield

Stále oblíbené jsou klasické zahradní grily na dřevěné uhlí. Zatímco dříve jsme si ale museli vyrábět podomácku, dnes si už lze vybrat z nespočetného množství velikostí a tvarů. V posledních letech našla řada rodin zalíbení v plynových zahradních grilech s lávovými kameny. Příprava pokrmů je na těchto grilech nejen snadnější, ale také zdravější. S novinkou ve světě zahradních grilů přišel letos Mountfield, který kromě rozsáhlých řad grilů plynových i na dřevěné uhlí nabízí také gril indukční.

Reklama

Související články

Konečně zastřešení i pro nadzemní bazény!

Komerční článek - Ve stejné chvíli, kdy se na trhu objevily moderní nadzemní bazény Azuro De Luxe, které lze částečně zapustit do země, se vyrojily požadavky...

Výběr článků

Načítám