Hlavní obsah

Pod střechou se budete koupat i v říjnu

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebude to dlouho trvat a letošní parné léto se nachýlí ke konci. Báječné koupání ve svém bazénu si však můžete snadno prodloužit až do října. Jak? Dejte si bazén pod střechu.

Foto: Archiv, .

Článek

Zastřešení bazénů je v Česku stále populárnější, a to hned z několika důvodů. Jednak ochraňuje vodu před zbytečným znečištěním, například před spadem listí, jehličí, pylu a prachu. Pokud je bazén pod střechou, budete mít nesrovnatelně méně práce s jeho údržbou a navíc ušetříte na spotřebě bazénové chemie.

„Nejdůležitějším argumentem pro zastřešení však je, že se budete moci koupat i za chladnějších dnů a večerů. A především si prodloužíte koupací sezonu až do října,“ říká bazénový odborník František Všetečka z Mountfieldu.

Výplň konstrukce je totiž vyrobena ze speciálního materiálu, díky němuž dochází ke skleníkovému efektu. Voda v zastřešeném bazénu je výrazně teplejší než v bazénu otevřeném. Navíc tu vzniká příjemné mikroklima a lidé v bazénu nejsou obtěžováni náhlými chladnějšími poryvy větru. Posuvné zastřešení lze lehce instalovat ke každému typu zapuštěného bazénu, a to i dodatečně.

Foto: Mountfield, .

Pod posuvným bazénovým zastřešením se voda udržuje výrazně teplejší a nepadají do ní nečistoty.

Vybrat si lze z mnoha různých velikostí a tvarů. Kdo preferuje méně nápadné zakrytí, zvolí nižší provedení. Pozor ovšem na extrémně nízká zastřešení, která vyhovují spíše v jižních zemích. V našem klimatu je nutné volit takové, které v zimě odolá i silnějším vrstvám napadaného sněhu.

Kdo chce mít pod zastřešením i prostor pro lehátko, příjemné posezení v křesle nebo pod ním dokonce chodit, zvolí asymetrické, širší a vyšší provedení. Posuvné zastřešení lze instalovat souběžně s montáží nového bazénu, ale velmi jednoduše jím lze doplnit bazén, který už na zahradě máte.

„Dá se instalovat během jediného dne. Stačí k tomu nenáročná stavební příprava spočívající v přípravě podkladu pro montáž kolejiště. Stavební povolení není potřebné,“ tvrdí František Všetečka.

Foto: Azuro, .

Jednoduché přenosné zastřešení je vhodné pro zapuštěné i nadzemní bazény.

Na českém trhu je k dostání také přenosné zastřešení. Poskytuje prakticky stejné výhody jako zastřešení posuvné a je zajímavé tím, že umožňuje zastřešit nejen zapuštěné, ale i nadzemní bazény.

Má samonosnou a lehkou konstrukci, díky které se dá celé snadno přenést na jiné místo a využít například jako party stan, nebo jako před deštěm chráněná herna pro děti.

Reklama

Související články

Jak přilákat motýly na zahradu

Motýli pomáhají při opylování a svými barevnými křídly korunují půvab každého květu. Nečekejte, až je k vám náhodně zavěje vítr a vysaďte rostliny, za kterými...

Jedete na dovolenou? Postarejte se o bazén

Než o prázdninách vyrazíte na týden nebo dva někam na rekreační pobyt, je nutné zabezpečit dům před případnými nenechavci a také se postarat o zahradní bazén.

Výběr článků

Načítám