Hlavní obsah

Paprsky, které se používají v inkubátorech, pomáhají i dospělým

Novinky, Klára Hrubá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zázračné paprsky, tak popisoval dobový tisk infračervené záření, které před více než 200 lety objevil britský astronom Frederic Herschel. Jistě netušil, že neviditelné paprsky se brzy uplatní v mnoha oborech lidské činnosti, zejména v moderní medicíně.

Foto: Mountfield

V kabinách je zabudována i komfortní výbava. Například rádio a MP3 s dálkovým ovládáním, dotykové ovládací panely, ionizátor nebo vnitřní a vnější osvětlení.

Článek

Víte například, že intenzivní teplo, které vydávají, zachraňuje v supermoderních inkubátorech každoročně milióny novorozenců? Lékaři však došli k poznání, že infrapaprsky mají mnohem širší uplatnění, protože pozitivně působí na celý lidský organismus. A to bez ohledu na jeho věk. Je doloženo, že pokud člověk vystaví své tělo infračervenému záření třeba jenom obden na 15 minut, projeví se to na zlepšení celkového zdravotního stavu i psychiky.

Specifické teplo, které zázračné paprsky vydávají, totiž prostupuje do hloubky tkáně, čímž snižuje svalové napětí, uvolňuje stres a tělo i duše příjemně relaxují. Zároveň významně podporují látkovou výměnu a urychlují tím detoxikaci organismu. Dále uvolňují klouby, svaly i šlachy, působí proti bolestem a přispívají k léčbě a hojení zánětů. Zároveň jsou skvělým pomocníkem při hubnutí nebo mírnění projevů celulitidy.

Je toho mnohem víc, a proto není divu, že se využití infračervených paprsků v posledních letech rozšířilo z lékařských pracovišť i do běžných domácností. Jejich blahodárné účinky si tedy může dopřávat díky stále populárnějším domácím infrasaunám doslova každý – v pohodě svého bytu, rodinného domu či chalupy.

Foto: Mountfield, .

Moderní a velmi elegantní infrasauny jsou nejvíce žádány ve vícemístném provedení, aby si jejich pozitivní účinky mohla užívat celá rodina.

Infrasauny s účinnými infračervenými karbonovými nebo keramickými topidly jsou k dostání jako stavebnicový systém. „Sestavení panelů, které jsou vyrobeny z kvalitního kanadského jedlovce nebo cedru, nezabere víc než 30 až 40 minut. Navíc ke zprovoznění infrasauny stačí běžná 230 V zásuvka, kterou má každý ve svém bytě nebo domě,” říká Jakub Nováček, specialista na infrasauny.

Provozní náklady jsou přitom minimální, jeden saunovací cyklus přijde na méně než pět korun.

Kabina infrasauny se dá umístit v podstatě kamkoliv. Do koupelny, do ložnice, do předsíně nebo do zimní zahrady. Díky špičkovému designu i kvalitnímu řemeslnému zpracování zde působí jako velmi elegantní kus nábytku.

A zajímavost na závěr: Astronom Herschel, který také odhalil existenci planety Uran, byl i díky objevu infračervených paprsků povýšen do šlechtického stavu.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám