Hlavní obsah

Květiny zazáří i na netradičních místech interiéru

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květinová arnažmá nám mohou zpříjemnit pobyt nejen v jídelně, obývacím či dětském pokoji. Vůni květin si můžeme vychutnat zcela podle svého vkusu a to klidně i v koupelně, hale, předsíni nebo na terase.

Článek

Pokud rádi relaxujete ve vaně, nezapomeňte květinami zkrášlit i koupelnu. Hodí se spíš štíhlá aranžmá, která v tomto malém prostoru nezaberou příliš místa.

Je třeba také pamatovat na to, že teplota a vlhkost v koupelně jsou velmi proměnlivé, což květiny nemají příliš rády. Proto je lepší volit odolnější druhy, jako jsou například karafiáty nebo chryzantémy.

V hale květy umístíme na zem či schody

Halou se vstupuje do domu či bytu a na základě jejího vzhledu si každý udělá o vašem bytě první dojem. Proto tento prostor nesmíme zanedbávat.

Při výběru nebo tvorbě aranžmá určeného do haly musíme brát v úvahu, kde bude aranžmá umístěno.

.: Pohádkové aranžmá tolika tvarů a barev, že vás nepřestane nikdy bavit. V pestré směsi květin nalezneme hortenzie, kaly, nevadlec (Celosia), Nerine, eustomu, šater (Gypsophila), karafiáty, Kniphofia, gloriózy, Eucharis, plody Ligustrum a trávy.

.: Aranžmá z hortenzií, anturií a cesmíny (uprostřed) opticky prodlužují bíle obarvené větvičky. Vlevo jsou hoertenzie ve vysokých průhledných vázách, hortenzie vpravo působí jako květinové boa.

Květinová aranžmá stojí často přímo na podlaze, a proto musí být dostatečně velké a především vysoké, jednak aby v prostoru nezanikalo a také aby na něj první návštěva nešlápla nebo o něj dokonce nezakopla.

Zábradlí schodiště můžeme ozdobit květinovými řetězy – ty upoutají pozornost na první pohled a vypadají velice slavnostně.

Aranžmá na terase nemusí být komplikovaná

Terasa je mezistupněm mezi domem a přírodou, trávíme na ní čas, když je pěkné počasí a chceme být venku. Proto by aranžmá, která tam umísťujeme, neměla být příliš komplikovaná a vyumělkovaná, ale naopak co nejpřirozenější, tak aby nekontrastovala s okolním prostředím.

.: K radosti z krásného slunečného počasí patří kytice pestrých barev.

.: Aranžmá z hortenzií vypadá jako růžový polštář lemovaný sametovými listy. V pozadí jsou stejně barevné květy Nerine.

.: Barevné vázy vhodně korespondují s květinovou výzdobou na terase.

Pobyt na terase máme spojený se sluncem a teplem, proto nejčastěji volíme pestré barvy. Opět platí, že na rozměrná aranžmá umísťujeme na zem a menší a nižší na stůl.

Fotografie: Holandská květinová kancelář

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám