Hlavní obsah

Květinová radost na zahradě

Novinky, Dana Novotná

Jaro je v plném rozpuku a venku nám začíná všechno kvést. Právě teď přichází ideální čas na to, abyste proměnili vaši zahradu v květinovou nádheru.

Foto: Mountfield, .

Sada zahradního nářadí

Článek

Záleží jen na vás, kdy se rozhodnete vyndat truhlíky a květináče z domu nebo z bytu na balkón či terasu, kdy dáte za okno muškáty nebo kdy pověsíte závěsné květináče s převislými květinami.

Pranostiky tvrdí, že nás ještě mohou nepříjemně překvapit tzv. „zmrzlí“ nebo „ledoví“ muži Pankrác, Servác a Bonifác mezi 12. - 14. květnem a kytky bychom měli ven dávat až po nich. Ale většinou už v těchto dnech nepochybíte. Přesto se vyplatí sledovat počasí, aby nás ještě ráno nezaskočil nějaký ten mrazík.

Zahradnictví a trhy teď mají žně. Každý nakupuje nejrůznější květiny, bylinky a chystá se je sázet do truhlíků a květináčů. K tomu, aby se květiny i plodiny měly jako v bavlnce, potřebujete kvalitní zahradnický substrát. Nabídka na trhu je opravdu pestrá, od univerzálních substrátů až po specializované půdy pro jednotlivé rostliny nebo plodiny.

Foto: Agro CS, .

Speciální substrát pro muškáty

„Kvalitní univerzální substrát by měl uspokojit většinu uživatelů. Můžete ho použít v podstatě na vše. Pokud však chcete tu nejlepší péči pro vybrané květiny či rostliny, vyplatí se speciálně namíchaný substrát pro daný produkt. U nás jsou to například substráty pro muškáty nebo pokojové rostliny,“ říká odborník na substráty a hnojiva Jan Elšík.

Foto: Wolf-Garten, .

Lopatka s komfortní rukojetí je vhodná pro přesazování

Máte za sebou výběr substrátu, květiny nebo bylinky si lebedí v květináči či truhlíku. Měli byste mít na paměti, že je vhodné použít i správné hnojivo. Stejně jako při výběru substrátů můžete zvolit hnojiva univerzální pro široké využití nebo speciální produkty: pro muškáty, balkónové rostliny, bylinky, ovoce, nejrůznější druhy zeleniny nebo okrasné dřeviny.

Pokud nechcete kupovat několik druhů specializovaných hnojiv, vystačíte s hnojivem univerzálním od prověřených výrobců. S tím souvisí i správné zalévání, které nesmíte zanedbat. A brzy se můžete kochat…

Foto: Agro CS, .

Cererit original působí ihned po rozhození kolem rostliny a vydrží v půdě až 2 měsíce.

Reklama

Související články

Aby vaše zahrada na jaře vzkvétala

Jaro je tady. Zahrada se zelená, sluníčko začíná svítit čím dál víc. Abyste zahradu dostali do patřičné formy, je potřeba vyrazit ven a přiložit ruku k dílu....

Úrodná prsť z kompostéru voní lesem

Kompostér ušetří měsíce času. Přesněji řečeno, kompostér běh času urychlí. A když dodržíte správný postup, získáte z odpadu tu nejúrodnější půdu, která bude...

Výběr článků

Načítám