Hlavní obsah

Když bazén, tak v zimě. Ušetříte majlant

Novinky, Katka Ulmová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní zima není nic moc. O to víc se už mnozí těší na léto. A k němu samozřejmě patří koupání. Pokud uvažujete o vlastním bazénu, pak je nejvyšší čas začít jednat.

Foto: Mountfield, .

Článek

Podle odborníků je letošní únor na pořízení rodinného bazénu tou nejvhodnější dobou. A to z několika důvodů.

Včasná realizace se bohatě vyplatí

Především si můžete vybrat z plného sortimentu. A když máte vybráno, prodejce vám může zaručit i přednostní realizaci. To znamená, že využijete čas a bazén budete mít instalovaný a připravený ke koupání už s prvními teplými dny.

„Jinými slovy nebudete stavebními pracemi zasahovat do rozkvetlé jarní zahrady, ale naopak budete mít dost času, abyste si jeho okolí upravili podle svých představ,“ podporuje myšlenku zimního nákupu odborník na bazény František Všetečka. „Například stihnete položit dlažbu, oživit či nově zasít trávník a vysadit v okolí bazénu i vhodné rostliny. Takže s příchodem plného jara už budete mít všechno pěkně upravené. A koupání v novém bazénu si budete nerušeně užívat hned od začátku sezóny.“

Bazén za třetinu? Proč ne…

Pro pořízení bazénu právě letos mluví ještě jedna – pro většinu zájemců nejdůležitější skutečnost. A tou je cena. „Je pravda, že v zimě se dají oproti začátku sezóny ušetřit desítky i stovky tisíc korun,“ říká Všetečka. Důvody jsou i podle jiných námi oslovených odborníků celkem pochopitelné.

Vedle snahy doprodat loňské skladové zásoby stojí za současnými atraktivními slevami i fakt, že do prodeje jdou bazény nebo zastřešení z letošní zimní výroby, na kterou ještě výrobci použili zásoby vstupních materiálů pořízených v časech levnějšího eura a dolaru. Podle Všetečky to má jasnou logiku.

„Významní producenti navíc potřebují udržet plynulost výroby i v zimních měsících. To vše jsou důvody, díky kterým na začátku tohoto roku došlo k neopakovatelné unikátní situaci – ceny bazénů krátkodobě spadly až na samé dno. Největší prodejci jsou teď schopni nabídnout svým zákazníkům široký sortiment kvalitních bazénů dokonce za pouhou třetinu prodejní ceny,“ vysvětluje bazénový odborník a doplňuje ještě jeden tip.

Aby bazén poskytoval veškerý komfort, je ideální si k němu pořídit i vhodnou výbavu. Například kvalitní a výkonnou pískovou filtraci, osvětlení bazénu, ohřev vody, plavecký protiproud či bazénový vysavač. I tato výbava se dá podle Všetečky pořídit s atraktivními slevami právě během zimních akcí.

Reklama

Související články

Jak zkrotit divokou krásku s ostrými zoubky?

Všichni ji známe. Mnozí by ji chtěli vlastnit. Mnozí ji potřebují. Nezřídka podněcuje naší fantazii, nutí nás pojmenovávat ji jmény z říše dravých šelem. Jsou...

Prohřejte domov záblesky ohně

Praskající dřevo a teplo sálající z živého ohně - atmosféra zimních večerů se může stát realitou. Topení v krbových kamnech začíná být opět trendy. Je to cesta...

Výběr článků

Načítám