Hlavní obsah

I místečko jako dlaň skýtá velké možnosti

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou jich tisíce a tisíce. Vyrojily se ve všech satelitech v okolí každého města. Sice malé, ale svým majitelům nabízejí aspoň kousek klidu v blahodárné zeleni.

Foto: Mountfield, .

Pohodlné sezení promění vaši zahrádku v obývací pokoj.

Článek

Řeč je o všech zahrádkách a předzahrádkách, kde lze trávit chvíle odpočinku u kávy nebo si něco i ugrilovat. Ale je potřeba na něčem sedět.

Foto: ScanCom, .

Křesílka a stolek jak pro princeznu Dianu. Elegance z eukalyptu s bílým lakováním.

Na co se posadit? To záleží jen na vás

Praskající a vratké plastové židle a stoly jsou samozřejmě už dávno passé. Dnes kralují moderní materiály. Esteticky vytříbená křesílka a stolky jsou z kvalitního dřeva, často z exotického mahagonu nebo eukalyptu, umělého ratanu, hliníku nebo tahokovu. Záleží jen na vkusu a na tom, jak který materiál je vám blízký nebo jak vám bude ladit s okolím.

Další předností moderních materiálů je jejich nízká hmotnost, snadná údržba a vysoká trvanlivost – neublíží jim déšť ani sluneční záření. Vzhledem k nedostatku místa jistě oceníte i možnost jednoduchého složení či stohování a uskladnění třeba v garáži nebo v zahradním domku.

A pokud si pořídíte ještě praktický slunečník, bude vaše posezení na zahrádce nebo třeba jen na terase či balkónu městského bytu prostě dokonalé.

Foto: MWH, .

Praktickým doplňkem poskytujícím příjemný stín je rozkládací slunečník. Vybírejte takový, který má naklápěcí střechu a aretační zařízení pro nastavení výšky.

Něco pro mlsné jazýčky

Vlastně ještě ne. K posezení patří i dobré jídlo a pití. I na malou předzahrádku nebo balkón si můžete totiž pořídit gril. Samozřejmě nepůjde o mohutného plynového mamuta, který nasytí klidně i patnáct strávníků naráz. K dostání jsou i menší, řeklo by se až komorní grily, které však zvládnou gurmánské zázraky také. Jen je potřeba dát pozor, aby vůně připravovaných jídel příliš nedráždila sousedy. V opačném případě hrozí, že je budete muset pozvat ke stolu také.

Foto: Mountfield, .

Světoznámý kuchař Jamie Oliver letos ohromil své obdivovatele vlastní řadou menších, ale stylově vytříbených grilů na dřevěné uhlí s šikovnými vychytávkami.

Reklama

Související články

Odpočívejte, prostě relaxujte

Určitě ten pocit znáte - blíží se konec týdne, a vy už máte všeho dost. Netoužíte po bouřlivém nočním životě velkoměsta, intelektuálním požitku ani dynamickém...

Výběr článků

Načítám