Hlavní obsah

Grilování křížem krážem

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburgery, hotdogy, klobásy, k tomu pivo a cola – to je známý obrázek amerického grilování. K tomu dvorek, stačí malý, veranda nebo zahrada, šéfkuchař se stylovou zástěrou a obracečkou a především dobrá parta přátel.

Foto: Mountfield, .

Jedinečný kulinářský zážitek – tak lze označit grilování na robustních plynových grilech s komfortními prvky výbavy.

Článek

Tak, jak grilování známe dnes, se do západní Evropy rozšířilo právě z USA. Právě tam má dosud největší tradici a je doslova životním stylem Američanů.

Foto: Barbecook, .

Při výběru hledáme nejen kvalitu, ale i prvky, které grilování ještě usnadní a zpříjemní.

Nyní mohutnou vlnou zasáhlo grilování i evropské státy. Mezi vášnivé vyznavače grilovaní patří především Němci, kteří své oblíbené klobásky grilují dokonce i na balkonech. V tuzemsku grilujeme především na jaře a v létě – tedy v nejteplejších obdobích roku.

Potrpíme si přitom na přípravu masa na grilech s nejrůznějšími vychytávkami, ať už se jedná o systém Quick Start a Quick Stop u grilů na dřevěné uhlí nebo o zadní ohřev pro rozpékání pečiva, boční plotýnku například pro vaření polévky nebo Aromaz systém – u grilů na plyn.

Právě Aromaz systém dodává grilovanému pokrmu chuť, kterou si sami zvolíte. Principem jsou dvě nerez vyjímatelné misky, do kterých nalijete pivo, víno, nebo směs bylinek a odpařováním tekutiny z misek se aroma přirozeně natáhne do připravované potraviny.

Foto: Archiv, .

Grilování v zahradě

Jsme prostě fajnšmekři. Grilování už dokonce upřednostňujeme před tradičním opékáním buřtů v ohništích, vybíráme nejrůznější druhy masa a koření, hledáme recepty na grilování zeleniny a dokonce i přípravu grilovaného ovoce. A nyní se stoly prohýbají pod propečenými žebírky, špízy, kuřecími křidélky, hamburgery i steaky, voňavými lilky, ananasy a jablky...

Především o prázdninách se grilování i u nás stává doslova životním stylem a grily trvalou součástí většiny zahrad. Umíte si ještě představit teplé večery bez grilování?

Reklama

Související články

Pohodlí ve stínu slunečníku

Máte na zahradě či terase pěkný nábytek, ale stále k němu něco chybí? Možná to spraví pohodlné potahy a ochrana před sluníčkem v podobě pěkného slunečníku.

Maxikvětináče

Současným trendem v oboru zahradní architektury je využívání objemných mobilních nádob, které dokážou vnést zeleň i tam, kde nejsou pro rostliny vhodné...

Výběr článků

Načítám