Hlavní obsah

Oblíbené bubliny míří na české zahrady

Novinky, Dana Novotná

Milujete bublinkovou lázeň? Ale už vás nebaví jezdit za ní někam do aquaparku nebo platit nesmyslné částky ve wellness studiích? Pořiďte si milióny bublin domů, na svou zahradu.

Foto: Mountfield

Kdekoliv na zahradě, na terase nebo u bazénu si můžete díky nafukovací vířivce vytvořit vlastní wellness koutek.

Článek

Tento článek nebyl vytvořen redakcí. Autorem článku je společnost Mountfield. 

Existují totiž přenosné nafukovací vířivé vany, které jsou díky svým schopnostem v Česku stále víc populární. „Jejich hlavní výhodou je, že se dají umístit na venkovní terasu, pod pergolu nebo kamkoliv jinam do zahrady. A snadno se dají přemístit jinam. Spousta lidí má takovou vířivku v létě na chalupě a na zimu si ji přemisťují do temperovaného prostoru, kde ji mohou dál využívat,“ říká odborník na infrasauny, finské sauny a vířivky Václav Opava z Mountfieldu.

Vířivky jsou vyrobeny z pevného, pružného a na dotek příjemného materiálu. Na snímku model Purespa De Luxe HWS 800, která má kromě jiného ve výbavě i salinátor. Foto: Intex

Kdykoliv k dispozici

Bolavá záda, ztuhlé svaly, ztuhlé klouby a psychický stres, to jsou klasická civilizační trápení, která postihují čím dál mladší ročníky. Podle lékařů jsou přitom teplé bublinkové masáže významným faktorem při jejich zmírňování.

V ohřáté vodě se například rozšiřují cévy, snižuje se krevní tlak a zároveň se zvyšuje vnitřní teplota těla. Tím dochází ke stimulaci krevního oběhu a lymfatického systému. Tlakové proudění bublinek také stimuluje vylučování endorfinu, který je znám jako hormon štěstí, protože navozuje příjemné pocity, odbourává stres a naplňuje člověka novou energií. Bublinkové kúry lékaři doporučují také při otocích dolních končetin nebo po úrazech.

O báječnou relaxaci se například ve vířivce Purespa Bubble HWS 800 stará 120 bubble trysek s výkonným kompresorem. Foto: Archiv

Krásně teplá voda

Pravidelný pobyt v bublající lázni tedy má blahodárné účinky na celé tělo. Navíc se ve víru miliónů vzduchových polštářků báječně relaxuje – po práci i po sportu. A nejen ve dvou. Například do vířivky Purespa Bubble HWS 800 s objemem skoro osm set litrů se vejdou až čtyři osoby, takže relaxovat může celá rodina. Voda v ní se ohřeje až na 40 stupňů Celsia a díky termoizolačnímu krytu zůstane příjemně teplá i pro opakované koupání. O bublinovou smršť se tu stará 120 vzduchových trysek.

„K dispozici jsou však také modely s ještě více tryskami, větší kapacitou – až pro 6 osob – a salinátorem. Vhodným doplňkem zvyšujícím pohodlí jsou nafukovací podhlavníky a držáky na nápoje. Báječné chvíle ve vířivce také umocní speciální vonné esence, které se dávkují přímo do vody,“ dodává Opava.

Ovládání je soustředěno na intuitivním digitálním panelu. Foto: Archiv

Pohodlná obsluha

„Moderní vířivky mají stabilní konstrukci a jsou vyrobeny z velmi pevných materiálů, které jsou příjemné na dotyk,“ zdůrazňuje Václav Opava z Mountfieldu. Ani voda prý nemusí mít zvláštní péči. O její čistotu se stará zabudovaný filtrační okruh, podobně jako to známe u zahradních bazénů. Také instalace je velmi jednoduchá. „Nejtěžší“ práci za vás udělá integrovaný kompresor, který vířivku nafoukne během pár minut. Pak už stačí napustit vodu, zapojit zástrčku do elektrické sítě (230 V) a stisknout na ovládacím panelu příslušný knoflík. A začít si užívat – s dětmi rodinnou pohodu, s partnerem romantický večer nebo s přáteli netradiční oslavu.

Reklama

Související články

TRU-Infrared: Tajemství šťavnatých steaků

Komerční článek - Milujete steaky? Prozradíme vám, jak je ugrilovat opravdu šťavnaté. Jde o novinku, která se jmenuje TRU-Infrared a připravíte s ní ďábelsky,...

Chytré stoly Variant: Kombinujte bez omezení

Komerční článek - Zahradní nábytek už dávno nepředstavuje jen pohodlné spočinutí, reprezentuje také zahradu a vkus jejích majitelů. Problém s výběrem už dávno...

Výběr článků

Načítám