Hlavní obsah

Žluté tóny prozáří interiér

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žluté tóny jsou příjemné v místnostech určených k relaxaci, tedy v obývacím pokoji, jídelně a ložnici. Žlutá také skvěle nahradí slunce na stěnách pokojů s okny na sever. Tato barva prostě zafunguje všude tam, kde potřebujeme vytvořit optimistickou atmosféru.

Foto: Primalex

Dobrou chuť! Žlutá barva na stěnách se osvědčila mimo jiné i v kuchyni.

Článek

Žlutá barva protepluje a prosvětluje interiér, zvětšuje ho. Má uvolňující účinek na naši psychiku a působí povzbudivě. Světlé žluté tóny na stěnách místnost opticky zvětšují a odlehčují. Harmonické kombinace vytvoříme s modrou nebo zelenou barvou. Dobře působí i na zažívání, vyvolává chuť k jídlu a odstraňuje únavu. Osvědčila se v kuchyních, jídelnách, pracovnách a v dětských pokojích.

Pozor ovšem na syté odstíny žluté na velkých plochách – vytvářejí totiž napětí. Hodí se také do místností, které potřebují prosvětlení, třeba do předsíně nebo do haly či na schodiště.

Foto: Ikea

Praktický chlebník. Glänta, oboustranný koš na chléb (149 Kč), strany se dají sklopit dovnitř, aby chléb zůstal teplý.

Foto: Ikea

Více světla. Závěsná lampa (2990 Kč) od návrháře Henrika Preutze s moderními LED diodami přímo ve stínidle, které odráží světlo a dělá jej méně rušivým. Poskytuje mnohem lepší světlo na čtení, stolování a práci.

Foto: Ikea

Příjemná atmosféra. Se svíčkami Florela Fin (od 49 Kč/ks) ve žlutých tónech vykouzlíme v interiéru neopakovatelnou atmosféru.

Foto: Bella Rose

Sametový polštář. Velvet mustard (1184 Kč) je polštář v barvě hořčice s motivem hvězdy z našitých flitrů zlaté barvy, vč. výplně. Rozměr 40x40 cm, zapínání na zip, 100% bavlna, lze prát na 40°.

Foto: Primalex

Radost. Žlutá výmalba je především optimistická.

Foto: Ligne Roset

Moderní klasika. Sofa Harry je elegantní, jednoduché, funkční a moderní. Jeho žlutá barva, hluboké sedačky a vysoké, zaoblené opěradlo zajistí pohodlí.

Foto: Bella Rose

Pro radost. Půlkruhová kazeta mini Spot Green (68 Kč).

Foto: Kika

Pořádek na kolečkách. Pojízdný kontejner (1990Kč) z dřevotřískové desky ve žlutém matném laku o rozměrech š/v/h: 36x70x40 cm vnese světlo do každé místnosti.

Foto: Ikea

Stolička s opěrkou. Stolička (998 Kč) je stohovatelná a šetří místo, když ji nepoužíváme. Rozměry výrobku: Průměr sedáku: 35 cm, š. 37 cm, v. 65 cm.

Foto: Hanák Nábytek

Extravagance a design. Vaření v extravagantní designové kuchyni Galaxie ve žlutém oboustranném laku s vysokým leskem bude příjemným požitkem z práce i prostředí.

Foto: Kika

Přesný čas. Kuchyňské hodiny (159 Kč) z plastu jsou k dostání v různých pastelových barvách včetně žluté.

Foto: Potten&Pannen

Sofistikovaný přístroj. Kuchyňský robot KitchenAid (15 990 Kč) s výklopnou hlavou zvládne skutečně hodně činností. Snadno ušlehá perfektně tuhý sníh, uhněte těsto nebo najemno nastrouhá mrkev.

Foto: www.vasekuchyne.cz

Espresso set. Milovníci pravého italského espressa ocení elegantní dárkový set (689 Kč) od německé porcelánky Thomas Rosenthal group. Jeho součástí je sklenička na vodu, šálek na espresso a duální podšálek.

Foto: Kika

Teplo domova. Předložka Elegant za 129 Kč ze 100% bavlny, rozměr 60x90 cm, povzbudí radostnou náladu.

Foto: Domo

Supertichý vysavač. Sáčkový vysavač DO7247S (2551 Kč) s hlučností 55-64 dB podle výkonu, sací výkon až 2000 W je zobrazen diodami na vysavači: LED 1-2: koberce, LED 2-3: tvrdé podlahy. Má dlouhý přívodní kabel o délce 7 m.

Foto: Kärcher

Bez šmouhy. Do dvaceti vteřin vyčistíme sklo aku stěrkou Kärcher WV 50 Plus a máme hotovo. Kompletní balení WV50 plus s baterií, nabíječkou, utěrkou z mikrovláken i postřikovačem včetně chemického koncentrátu k dostání od 1590 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám