Hlavní obsah

Zelená kancelář nabízí pracovní prostředí připomínající park

Novinky, tnk

Zeleň se v kancelářských prostorech objevuje stále častěji. Zpravidla ale jde jen o květinovou výzdobu nebo o zelené stěny, které jsou v posledních letech velkým trendem. Firmy 07 Beach a Studio Happ ale představily nový projekt, který klasické kancelářské prostředí mění na přírodní scenérii.

Foto: Profimedia.cz

Designéři se pokusili vytvořit prostor, který by připomínal park, ale zároveň sloužil jako plnohodnotná kancelář.

Článek

Japonské Studio Happ a vietnamské 07 Beach se svým projektem pokoušejí navrátit zeleň do městského prostředí.

Podle serveru Designboom bylo cílem autorů vytvořit prostor, který bude na první pohled jasně připomínat park. Pracující se mají v takovém prostředí cítit uvolněněji a svobodněji, daná kancelář má poskytovat dostatek prostor nejen pro formální, ale i neformálnější setkání zaměstnanců.

Foto: Profimedia.cz

Altány poskytují soukromí aspoň náznakově. Sedí se v nich na dřevotřískových kostkách.

Návrháři se inspirovali podobou polí - vytvořili pracovní prostředí, které je jako otevřený zelený prostor. Travnaté plochy pak obsahují skutečné rostliny.

Foto: Profimedia.cz

Zasedací místnosti jsou průhlednými boxy, do kterých je z travnatého koberce bezproblémů vidět.

Prostory patří společnosti Evolable Asia sídlící ve vietnamském Ho Či Minově Městě. Design kanceláře má odrážet pozitivní postoj značky k životnímu prostředí a zároveň stimulovat kreativitu zaměstnanců. Administrativní budova má pět podlaží s kapacitou 500 zaměstnanců.

Foto: Profimedia.cz

Zelená dominuje i jídleně, kterou vizuálně dost oživuje.

Centrální rozcestník inspirovaný parkem nabízí relaxační zeleň i prostředí určené pro akce, setkání a trávení pracovních přestávek. Zaměstnanci jsou převážně mladí vietnamští a nadnárodní inženýři. Zvlněný trávník funguje jako prostor pro odpočinek i hlediště.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Za pozornost stojí i další projekt, který přináší více zeleně do městského prostředí. Je jím proměna nevyužité dálnice v promenádu s množstvím zeleně. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám