Hlavní obsah

Zdeněk Fránek převzal ocenění Architekt roku

Novinky, Stanislav Dvořák

Ocenění Architekt roku získal Zdeněk Fránek, představitel organického proudu české architektury, za nímž stojí desítky mimořádných staveb. Čestné uznání poroty převzalo brněnské občanské sdružení 4 AM.

Foto: Architekt roku

Zdeněk Fránek

Článek

O cenu Young Architect Award 2020 pro architekty do 33 let soutěžilo celkem 11 finalistů. Hlavní ocenění CEMEX Young Architect Award 2020 předal obchodní ředitel divize materiály ze společnosti CEMEX Michal Kubíček autorce projektu Vágní Praha Ludmile Haluzíkové z FA ČVUT (ateliér Novotný, Koňata, Zmek).

Nedílnou součástí soutěže Architekt roku je také ocenění Architekt obci udělované Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, Svazem měst a obcí ČR a časopisem Moderní obec. Letos poprvé je ocenění udělováno ve spolupráci s Českou komorou architektů a Asociací pro urbanismus a územní plánování ČR.

„Odborná porota soutěže Architekt obci 2020 diskutovala potenciál kvalitního architektonického rozvoje jednotlivých sídel a vybrala již v létě pět finalistů soutěže, jejichž působení považuje pro rozvoj konkrétního města či obce za zásadní. Porota pracovala ve složení: Radka Vladyková – Svaz měst a obcí ČR, Petr Velička – Česká komora architektů, Josef Morkus – Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Petr Durdík – Asociace pro urbanismus a územní plánování ČR, Milan Košař – držitel ocenění Architekt obci 2019, Regina Loukotová –zástupce ABF, a. s., Ivan Ryšavý – časopis Moderní obec,“ sdělila za pořadatele Markéta Pražanová.

Cena Architekt obci 2020 byla předána architektovi Jaromíru Kročákovi za mnohaletou profesionální práci architekta a podporu kvalitní architektury v regionu. Oceněna byla pak především jeho spolupráce se samosprávou města Soběslav.

Reklama

Výběr článků

Načítám