Hlavní obsah

Základem bytu pro mladý bezdětný pár se stala kombinace černé a bílé

Tým studia Flat White zůstal věrný barvám a materiálům, které v jejich interiérech dominují. A přesto ani tento interiér není stejný. Každý projekt je jedinečný, vzniká s jedinečnými klienty a za jedinečných okolností.

Foto: Ondřej Rytíř

Obrazy architekti vybírali v delším časovém horizontu společně s klienty. Nakonec vybrali tisky, které mají barevně doladit atmosféru prostoru s tím, že si klienti mohou vlivem času tuto dekoraci vyměnit za nějakou více osobnější a osobitější.

Článek

Práce studia byla co do technických úprav celkem jednoduchá. Dům byl klientům v rámci developerského projektu předán ve stavu „bílých zdí“ a s dispozicí, se kterou byli klienti, potažmo také architekti, spokojeni.

Foto: Ondřej Rytíř

Velká část bílých ploch jsou utajené úložné prostory skryté za dvířka z bílého lamina.

„S dispozicemi bychom v zásadě hýbat ani nemohli. S ohledem na velmi omezený rozpočet jsme se rozhodli nedělat žádné stavební zásahy ani posuny pozic vývodů osvětlení, jak obvykle u našich projektů bývá standardem. Rovnou jsme s klienty přistoupili k materiálům a barevnosti,“ říká architektka Hana Davidová, která společně se svými kolegy ze studia zpracovávala projekt domu s dvoupatrovým půdorysem.

Foto: Ondřej Rytíř

Kuchyň byla vyrobena na míru od truhláře, osazena kvalitní varnou deskou s integrovanou digestoří od značky Bora.

V přízemí se kromě garáže nacházejí vstupní chodba, obývací část s kuchyní, šatna, WC a prádelna.

V prvním patře jsou umístěny dvě ložnice, koupelna a místnost pro malé fitness – zadání bylo vytvořit interiér pro mladý bezdětný pár.

Harmonické napojení

„Společně s klientkou jsme si definovali rozpočet, který byl celkem omezený, ale toto byla jediná věc, která byla striktně dána a na stylu a barevnosti jsme se s klientkou shodli bez výhrad, byla to příjemná a konstruktivní spolupráce,“ dodává spoluautorka projektu.

Foto: Ondřej Rytíř

Postel vyrobená na míru se speciálně zpracovaným čelem barevný charakter pokoje neruší. Akcent výrazných barev se promítl do ložního prádla, které lze měnit dle aktuálních barevných tendencí.

Architekti navrhli absolutně jednoduchý interiér. Zůstali věrní svým oblíbeným principům. Bílé a černé barvě, dřevu a několika zajímavým solitérům.

S odstupem času výsledek hodnotí stále velmi pozitivně, neboť právě na tento projekt dostávají mnoho pozitivních zpětných vazeb a i s odstupem času si jsou jisti, že takový interiér vydrží nápor času a zůstane nadčasový.

Foto: Ondřej Rytíř

V koupelně byla použita keramika se vzhledem bílého mramoru na přání klientky, která si tento dekor v interiéru přála promítnout.

Foto: Ondřej Rytíř

Prostor s toaletou byl stejně jako koupelna vybaven v rámci developerských standardů, které bylo možné vybírat z široké nabídky.

Pravidlo jedné 

Velká část nábytku byla zajištěna v truhlárně na míru a řešena víceméně jako vestavba v povrchové úpravě bílého lamina, aby byla jakoby utajena.

V prostoru tak vynikají solitérní řešení jako například pohovka vyrobená na míru, která nabízí posezení směrem k televizní obrazovce i směrem do kuchyně či s výhledem do zahrady.

Foto: Ondřej Rytíř

Přízemí: garáž, terasa, WC, technická místnost s pračkou a sušičkou, kuchyňská část s jídelním stolem a obývacím prostorem

S výběrem barvy byli architekti odvážnější. Pravidlo jedné či maximálně dvou výrazných barev v minimalistickém konceptu i tentokrát zafungovalo více než zdařile.

Foto: Ondřej Rytíř

Patro: fitness, koupelna + WC, pokoj, ložnice se šatnou, terasa

Architekti studia a autoři této realizace pracují s mottem – interiéry děláme důkladně a s láskou – od celkové dispozice po háček na ručník. Preferují práci na celkovém konceptu, pouze tak jsou schopni docílit perfektního výsledku. Devízou jejich služeb je dotažení vybavení do posledního detailu včetně dekorativních prvků a doplňků. S perfekcionismem jim vlastním přistoupili i k jedné z posledních realizací, kde měli omezený finanční limit, ve výsledku bez většího kompromisu.

Veronika Motyčková, www.modernibyt.cz

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám