Hlavní obsah

Zahradní lehátko je symbolem pohody

Právo, Dana Jakešová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K létu neodmyslitelně patří relax na sluníčku. Nejlépe u bazénu a ideálně na pohodlném lehátku, s drinkem v jedné ruce, s knihou v druhé. Stačí jen vybrat si to pravé, přesně podle vašeho vkusu.

Foto: Tchibo

Zahradní postel s nebesy a polstrováním slibuje přímo královský odpočinek! Je z kvalitního, olejovaného eukalyptového dřeva. Dvojité opěradlo lze nastavit do 4 poloh. Ochranu proti slunci i zvědavým pohledům poskytnou závěsy. Cena 24 990 Kč.

Článek

Zahrady, terasy či balkony rozšiřují naše obytné prostory a celkově zvyšují komfort bydlení. Že to není žádná prázdná fráze, jsme se přesvědčili již loni v létě, kdy jsme museli trávit čas hlavně doma.

A letos tomu zřejmě nebude o moc jinak. Nejvyšší čas pořídit si lehátko, abyste mohli lenošit!

Nabídka je široká. Některá jsou polohovatelná, jiná ergonomicky tvarovaná. Některá mají třeba stříšku nad hlavou, takže se na nich bude dobře i číst. Některá jsou skutečnými designovými kousky.

Dřevo, umělý ratan či kov?

Zklamaní nebudete ani ve výběru materiálů. Kdo dává přednost těm přírodním, může sáhnout po dřevě. Tato lehátka se vyrábějí většinou z tropických dřevin, nejčastěji z teaku, eukalyptu nebo akácie, které jsou vůči rozmarům počasí hodně odolné.

Dřevo ale vyžaduje pravidelnou péči. A počítejte také s tím, že takové lehátko bude poměrně těžké. Model s kolečky tak určitě oceníte!

Foto: Hornbach

Zahradní lehátko z palet Buildify si zvládnete vyrobit i sami. Cena palety 625 Kč.

Atraktivní jsou rovněž lehátka z bambusu nebo ratanu. Těm by ale chlad a vlhko mohly uškodit, takže je dobré při horším počasí je ze zahrady uklidit.

Moderní alternativou může být lehátko z umělého ratanu (plastu), který ten pravý věrně imituje, zvláště u kvalitnějších kousků. A žádnou speciální péči potřebovat nebude.

Skutečným trendem posledních let je kov. Populární je především hliník. Lehátko z něj je lehké a elegantní. Přitom odolnost proti poškození a klimatickým podmínkám je vysoká. Zajímavý design nabídnou i lehátka z oceli, většinou upravené práškováním nebo pozinkované. Neotřelá jsou zejména kovová drátěná lehátka.

Anketa

Máte na zahradě lehátka?
Samozřejmě, a hned několik.
56,6 %
Jedno by se u nás našlo.
22,9 %
Možná někde nějakém máme, ale nepoužíváme je.
4,9 %
Asi ne.
2,2 %
Ne, lehátka nepoužíváme.
13,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1610 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Dejte si rande na zahradě u kávy či vína

Popovídat si za hezkého počasí v příjemném prostředí vlastní zahrady, na zápraží nebo balkoně mohou čerstvě zamilované páry stejně jako manželé žijící spolu...

Zhoupněte se do pohodové nálady

Léto a relaxace patří neodmyslitelně k sobě. Tak co si třeba zdřímnout na čerstvém vzduchu na houpačce nebo v houpací síti? I takové drobnosti totiž mohou...

Výběr článků

Načítám