Hlavní obsah

Začíná designSUPERMARKET, festival současného designu

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V budově funkcionalistického paláce bývalého obchodního domu Perla v centru Prahy se ve čtvrtek otevřel designSUPERMARKET. Prodejní festival mladého užitého umění se koná do 12. prosince.

Článek

„Tato jedinečná akce jistě nebude festivalem nákupu, ale místem pro nekonformní myšlení, které přináší nové originální impulsy do našeho běžného poněkud 'vážného' života,“ uvedl jeden z jeho patronů, designér a architekt Jiří Pelcl.

Ve čtyřech patrech se prezentují kolekce téměř 50 designérů. V hlavní expozici, které patří 3. a 4. patro budovy, návštěvníci najdou značky jako Sistersconspiracy, Vohoz nebo Leeda, šperkaře zastupují například Zdeněk Vacek a Daniel Pošta, Markéta Richterová, Věra Nováková či Najs.

V nabídce nechybí ani populární české značky Katarze, Les – vyrobeno lesem, maestrokatastrof, Okolo, Papelote nebo Whitefruits.

Otevřeno je rovněž knihkupectví a kavárna s bioobčerstvením, hudební program je připraven v nově otevřeném klubu Jazz Republic, kde vystoupí Alice Springs Blues Band, Chamber Worcester nebo Dj Navigator.

Vstupné na celý festival stojí 120 korun/ 90 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám