Hlavní obsah

Z bývalé nádrže na vodu vznikl moderní domov se skvělým výhledem

Novinky, tnk

Opuštěná nádrž na vodu v britském Kentu se během nákladné rekonstrukce proměnila v moderní a naprosto unikátní místo k bydlení. Majitelům se podařilo vyzdvihnout kvality původní stavby, zároveň jí dali zcela novou podobu, která odpovídá současným požadavkům na bydlení.

Foto: Profimedia.cz

Nádrž byla obnažena na holou konstrukci. Ta se stala základem pro moderní stavbu.

Článek

Původní nádrž byla navržena renomovaným architektem Edwinem Lutyensem, o devadesát let později byla zrekonstruována Brunem a Denisou Del Tufovými. Ti v sobě nezapřou kreativního ducha. Bruno se živil jako sochař, jeho manželka obchodovala se starožitnostmi.

Foto: Profimedia.cz

Chloubou interiéru je sezení v barovém stylu u okna s výhledy do okolí.

Původní účel už stavba dávno neplnila a byla tak nevyužitým objektem, který čekal na nápadité majitele. Ti se rozhodli stavbu kompletně zrekonstruovat, což jim zabralo bezmála rok.

Z betonového objektu ve špatném stavu se stala moderní stavba s výrazným prosklením a zinkovými detaily.

V interiéru byly použity technicistní prvky, které k tomuto typu stavby patří. Nechybí ani kovové schody nebo zářivkové osvětlení.

Foto: Profimedia.cz

Architektům se podařilo zachovat technicistního ducha stavby.

Stavba obsahuje tři ložnice a dvě koupelny. Nechybí kuchyň, jídelna, obývací pokoj a technická místnost.

Cílem bylo, aby byla stavba dostatečně prosvětlena. To se rozhodně povedlo. Interiér tak trochu připomíná vyhlídkovou věž než klasický byt.

Foto: Profimedia.cz

Interiéru dodává na útulnosti dřevěná podlaha a krb.

Majitelé původně o rekonstrukci nádrže nepřemýšleli, byla jen součástí zahrady u nemovitosti, kterou si koupili. Na nápad proměnit ji na bydlení přišli až později.

Oba už ale mají důchodový věk, a tak se rozhodli, že nemovitost prodají. Nyní je v nabídce v přepočtu za bezmála 28 miliónů korun.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Stavba podle serveru Kent Online zazářila i v televizní show Grand Designs. Podle znalců je prověřenou stavbou, která stojí za pozornost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám