Hlavní obsah

Vneste do interiérů hravou atmosféru, zakomponujte do nich kousky s motivy motýlů

Novinky, tnk

Pokud hledáte inspiraci pro zařízení obytného prostoru a chcete, aby působil optimisticky, svěže a hravě, můžete do něj umístit kousky s motivy různě barevných motýlů. Ty perfektně oživí jinak strohé interiéry a dodají dynamiku i obyčejnému a nudnému bydlení.

Foto: Natural History Museum, Beaumonde, Koko Kids

Barevní motýlci oživí nudné prostory.

Článek

Některé moderní prostory vypadají sterilně a neobydleně. Skoro jako by v nich nikdo nežil. Minimalistické linie a tlumené barvy jsou sice často vkusné, ale na mnoho hostů působí příliš neosobně a chladně.

Jestli máte chuť dodat takovému prostoru na živosti, sáhněte po motivech motýlů a umístěte je na různé nábytkové kusy i na stěny pokoje.

Foto: Melody Maison, Luxxu

Motýlci působí něžně a jemně.

Nebojte se kombinovat různé druhy motýlů, právě pestrost k přírodní říši patří a fascinující barevná paleta, která zdobí jejich křídla, se stane hlavní dekorací pokojů. Snažte se ale barvy ladit podle toho, zda je interiér v chladných, nebo naopak teplých odstínech.

Do prostorů v chladných odstínech volte adekvátní barevné kombinace typu zelená, modrá, šedá. U interiérů v teplých barvách se nebojte červené, žluté nebo oranžové. Místnost pak bude vypadat sladěně a vkusně.

Foto: Profimedia.cz

Ve vstupní hale domu je na zemi restaurovaná mozaika znázorňující mapu čtvrti, tak jak byla naplánovaná.

Foto: Lights4fun, Chase and Wonder

Interiér i exteriér můžete zpestřit hejny motýlků.

Foto: Neema Crafts, Beaumonde

Polštáře s tímto motivem zapadnou hlavně do dámských pokojů.

Nebojte se kombinovat různé velikosti motýlů. Docílíte tak větší plastičnosti, dynamiky a dekorace bude působit mnohem věrohodněji. Motiv můžete také vhodně kombinovat třeba s vzory drobných ptáčků nebo květin.

Motýlci se předně skvěle hodí do dětských pokojů a místností, které jsou určeny k relaxaci. Dobře se budou vyjímat i v dámských pokojích a ložnicích. Příliš se ale nehodí do kanceláří, kde mohou pracující naopak zbytečně rozptylovat.

Motiv motýlů a obecně inspirace zvířecí říší byla hodně typická například pro secesi. Pokud si zařizujete bydlení v tomto stylu, právě do něj se budou některé kousky inspirované motýlky hodit. Zapadnou ale i do prostor v koloniálním stylu nebo v oblíbeném etno či boho stylu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám