Hlavní obsah

Umyvadlo do nové koupelny? Může být bílé i v černém matu

Koupelna bez umyvadla by byla jako kuchyň bez dřezu. A to je nemožné. Umyvadlo do ní zkrátka patří a má dominantní postavení. A je jedno, zda jde o malé, nebo velkorysé, třeba ve dvojici, což je praktické pro vícečlennou rodinu.

Foto: Laufen

Okrová či hořčicově žlutá barva jsou novými odstíny nábytku. Je velmi jednoduchý a skvěle se kombinuje s různými typy umyvadel.

Článek

Jsou dva typy provedení umyvadel. První, klasická jsou zapuštěná do skříňky, jež nabízí dodatečný úložný prostor.

Druhým typem jsou umyvadla usazená na desce. V hlavní roli je design, neboť vynikne v plné kráse odstín, materiál a tvar. Kulatý, hranatý, oválný, ať už jde o umyvadla velká, malá, ve dvojici či sólo.

Zapuštěná i na desku

Zapuštěná umyvadla jsou klasikou, a jak už z názvu vyplývá, zasazena jsou do koupelnové skříňky nebo desky.

Výhodou je, že skříňka poskytuje další úložný prostor a také schová případné napojení k odpadní trubce.

Foto: Dřevojas

Jednoduché geometrické umyvadlo Glance je usazené na skříňce Module.

Umyvadla mohou přitom být zapuštěna zcela nebo jen částečně, rozdíl je pouze jen ve výsledném vzhledu, ve velikosti úložného prostoru, který je u zcela zapuštěných umyvadel o něco menší.

I zapuštěná umyvadla ale jdou současnou cestou a mají ultra tenké provedení. Stejně jako umyvadlové desky, které si vystačí jen s dvěma a půl centimetry.

Praktické doplňky, které doladí každou koupelnu

Tipy a trendy

Umyvadlo na desce je správnou volbou pro milovníky designu. Ze žádné strany se nezakrývá, dokonale vyniknou všechny jeho linie.

Dopřejte si proto zajímavé tvary, ladné, třeba i nestandardní výšku, atypický tvar, oblíbený je například čtvercový se zaoblenými hranami.

Pro vícečlenné rodiny

Znáte to, nejvíce se spěchá ráno a všichni se nahrnou v jednu chvíli do koupelny. Uleví se nám výrazně v případě dvojitého umývacího prostoru. Ať už ve variantě dvou umyvadel na desce, jedné či dvou skříňkách, anebo praktického dvojumyvadla.

Foto: Jika

Vícečlenné rodiny využijí dvojumyvadlo, které urychlí ranní i večerní provoz.

Při současném trendu zvětšování koupelen je to stále oblíbenější a žádanější řešení. Velkou výhodou je i praktická odkládací plocha, která mezi umyvadly vzniká. Jednolitost také ručí za nepřítomnost spár, ve kterých se jinak rády drží nečistoty.

Umyvadlo bílé i černé

Sanitární keramika, umyvadla, samostatně stojící vany, nábytek, vodovodní baterie a koupelnové doplňky s čistými tvary vytvářejí kombinace, které jsou vhodné pro jakýkoliv prostor o jakékoliv velikosti. Mluvíme o nové kolekci Kartell by Laufen, jež nemá žádná omezení.

Foto: Laufen

Designová umyvadla se nabízejí v netradiční černé barvě, v matném i lesklém provedení.

Potenciál volně kombinovat jednotlivé prvky je možný díky umyvadlům v různých velikostech a designových řešeních. Od malého umyvadla určeného pro omezený prostor přes velkolepý obdélníkový model s odkládací plochou až po kulatou umyvadlovou mísu.

V koupelně oceníte chytrá zrcadla

Tipy a trendy

Klasický, bílý lesklý materiál je doplněn o bílou matnou, černou v lesklém i matném provedení. Zajímavá je i barva grafitově šedá či samostatně stojící keramické umyvadlo vyrobené z jednoho kusu keramiky se speciálními dekory.

Všechna nástěnná umyvadla a umyvadlové mísy jsou vyrobeny z materiálu SaphirKeramik, který umožňuje dosáhnout ostrých geometrických hran a velmi tenkých krajů.

Snadná údržba
Neustále oplachovat umyvadlo, aby bylo zářivě čisté, je nikdy nekončící činnost. Proto je skvělé opatřit ho speciální nanovrstvou, jež ulpívání nečistot jednoduše zabrání. Ochranný povlak zamezí i usazování bakterií, tvorbě plísní a vodního kamene. Veškeré možné nečistoty se totiž nabalují na kapky vody a po materiálu tak lehce stékají pryč. Zmiňovanou odolnost může mít sanita již z výroby, ale je možné i dodatečně tuhle vlastnost obnovit pomocí přípravků, například Dreja – Clean.

Anketa

Líbí se vám sanita v černé barvě?
Ano, působí to velmi stylově!
22 %
Docela ano, je to nevšední.
9,5 %
Nevím, je mi to jedno.
2,1 %
Ani moc ne.
44,3 %
To je zase výmysl! Vždyť je na tom vidět každý puntík!
22,1 %
Celkem hlasovalo 862 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Sestavte koupelnu na míru své rodině

Při výběru vany, umyvadla a toalety zohledněte nejen jejich typ, velikost i odolnost, ale také bezpečnost a snadnou údržbu. Většina dnešní sanity je šetrná ke...

Co se starými obklady v koupelně

Chystáte se rekonstruovat koupelnu a nechce se vám do bourání starého keramického obkladu? Zvažte, zda by nestačilo jen nalepit nové obkladačky na ty původní....

Koupelnám vévodí velkoformátové obklady

Módní diktát se nevyhýbá ani obkladům pro koupelny. „In“ jsou hlavně větší formáty. A také obklady s grafickými motivy a ty, co vypadají jako fototapety. Výběr...

Výběr článků

Načítám