Hlavní obsah

Thajský design se v Česku konečně představil ve velkém stylu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroby z perleti, kosti nebo z exotických dřev, stejně jako pletené lampy a originální posezení imitující přírodu - to vše letos představila pražská Thailand Show. Thajský design se poprvé ve velkém ukázal v pražských Holešovicích.

Foto: Novinky

Thajské nádobí překvapí svou střídmou, ale elegantní zdobností.

Článek

Na veletrhu dekorací, designu a stolování s názvem Tendence bylo letos celé levé křídlo věnováno pouze firmám, které jsou z Thajska. K vidění tak byly velmi nevšední exotické kousky, které jsou už k dostání i u nás.

Foto: Novinky

Thajské firmy nabídly i přehlídku elegantních běhounů na stůl.

"Thailand Show 2012 je první veletrh thajského designu a lifestylu v ČR, je to největší projekt podporující Thajské království, výrobky i životní styl v ČR. Myšlenka takovéto akce vznikla již loni," sdělila Markéta Dvořáková, zástupce Obchodního oddělení velvyslanectví Thajského království.

Na výstavě se tak představilo zhruba šedesát thajských firem. Zaujaly výrobky firem Batavia, Earth Life, Organic Valley nebo M. F. Collection.

Foto: Novinky

Přehlídka představila i netradiční látkové posezení inspirované přírodou.

Thajsko podle Dvořákové patří mezi nejdůležitější obchodní partnery České republiky v Asii. "Thajsko je zároveň jednou z nejoblíbenějších exotických destinací pro dovolenou. Proto i myšlenka více tuto kulturu i bohatství přiblížit české veřejnosti," říká Dvořáková.

Foto: Novinky

Veletrh představil i thajské osvětlení v přírodním stylu.

Thailand Show je projekt Thajského království (sít veletrhu podporující thajské výrobky a kulturu). Široké portfolio výrobků zahrnuje např. dekorativní předměty a rukodělky, nábytek a bytové doplňky, bytový textil a textilní dekorace, domácí a kuchyňské potřeby, umělé květiny a vonné směsi apod.

Foto: Novinky

Thailand Show hýřila nevšedními barvami, které jsou pro český trh netypické.

Thajský design je v mnohém unikátní. "Jde především o spojení tradičních přírodních a exotických materiálů či surovin a moderních trendů a přístupů ve zpracování," přiblížila Dvořáková.

Foto: Novinky

Sošky bůžků jsou letos velmi trendy.

Milovníci designu mohli obdivovat i výrobky, kterým bylo uděleno prestižní ocenění Design Excellence Award (DEmark).

Foto: Novinky

Koberce s motivem oblázků jsou v kurzu i u nás. Lampy v přírodním stylu zapadnou do klasicky řešených interiérů.

Thajský design se s umělou hmotou, na kterou jsme zvyklí z řady tuzemských obchodů, moc nepřátelí. Je proslulý svou precizní prací s přírodními materiály a exotickými dřevinami, které jsou letos opět v kurzu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám