Hlavní obsah

Stolování s ekologickým nádechem - vládne dřevo a přírodní motivy

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přinášíme vám obrazovou inspiraci z letošního interiérového veletrhu Tendence, který jasně dokázal, že je tady doba návratu k ekologii. Stolování vládne hlavně dřevo, které vytváří příjemný domácký dojem. Kvalitní přírodní materiály se opět vracejí do našich jídelen.

Článek

Trendy dokazují, že dřevo je letos nejpoužívanějším a nejvyhledávanějším materiálem. Po éře lamina a  plastových dekorací a příborů se tak opět vrací ke slovu přírodní materiály a motivy inspirované rostlinami.

Dřevo vytvoří příjemnou hřejivou atmosféru

Dřevo působí v jídelně hřejivým a teplým dojmem. Vytvoří tak ideální atmosféru domova. Dvojnásob ale platí, že je dobrou investicí především kvalitní tvrdé dřevo. Smrk nebo borovice vás sice vyjdou nejlevněji, ale pamatujte, že jde o měkké dřevo. Vsaďte proto raději na ořech, třešeň nebo jasan.

Pro venkovní stolování volte teak, který dobře odolává nepříznivým podmínkám, vlhkosti a slunečnímu záření.

Na jídelním stole nesmějí chybět zelené květiny

Na jídelním stole by letos nemělo chybět květinové aranžmá s dominantními zelenými akcenty. Základní návod na aranžování si přečtěte zde.

Dalším tipem na trendy aranžmá jídelního stolu je pořídit si jídelní servis s přírodními motivy. Elegantní variantou je kombinace bílé a zelené barvy. Vše by mělo mít ekologický svěží nádech.

V kurzu jsou také jídelní talíře ve tvaru listů, květin nebo mušlí. I s nimi letos rozhodně zabodujete.

Ubrus vybírejte v tlumených odstínech nebo jej vynechejte úplně a nechte vyniknout krásu struktury kvalitního dřeva. Sázkou na jistotu jsou všechny odstíny hnědé nebo zelené barvy.

Tipy na zajímavé prostírání v přírodním stylu z ananasu, korku nebo z bambusu si přečtěte zde.

Anketa

Líbí se vám přírodní styl stolování?
Ano, konečně něco lidského.
25 %
Líbí se mi, je to návrat k tradicím.
25 %
Ne, mám radši modernější materiály.
25 %
Nelíbí se mi, je na mě moc usedlý.
25 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6621 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám