Hlavní obsah

Starý Fiat 500 slouží jako designová retro lednička

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý Fiat 500 z roku 1957 se zejména v šedesátých letech stal kultovním vozítkem a bez nadsázky jednou z ikon Itálie. Není proto divu, že se návrháři rozhodli zvěčnit tohoto lidového miláčka i v jiné branži než jen v té motorové. Jeho část proměnili ve velmi stylovou retro ledničku.

Foto: Profimedia.cz

Lednička v podobě starého Fiatu 500. Pod víkem kapoty se ukrývá dvojice posuvných skleněných dvířek, která chrání chlazený obsah.

Článek

Výrobcem je italská firma Smeg, která se standardně věnuje produkci domácích spotřebičů. Model má příznačný název Smeg 500.

Nová lednička vypadá úplně přesně jako čumák starého fiatu, včetně kol a kapoty, pod níž se po otevření skrývá dvojice skleněných posuvných dvířek chránících obsah před ztepláním. Roztomilým detailem je provedení ovládacích prvků ledničky v podobě palubní desky původního automobilu.

Foto: Profimedia.cz

Roztomilým detailem je ovládání lednice v podobě palubní desky původního starého Fiatu.

Lednička má nastavitelný termostat, funkci automatického odmrazování a energetickou třídu A+. Předpokládá se, že celková vnitřní kapacita 100 litrů bude využita především k chlazení nápojů. K jejich uskladnění slouží tři vyjímatelné držáky na láhve a další vyjímatelná polička na plechovky.

Tento designový šperk o rozměrech 83x125x80 cm (vxšxh) se báječně hodí nejen do klubů, ale i do obýváků milovníků tradičního italského designu, automobilů a vyznavačů retro stylu. Vyrábět se bude v tradičních italských barvách – zelené, červené a bílé, cena zatím není známá.

Foto: Profimedia.cz

Pohled shora

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám