Hlavní obsah

Stará maringotka se díky šikovným kutilům proměnila v útulný domov

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělecky založený pár se rozhodl pro výraznou změnu ve svém životě. Obrat k minimalističtějšímu životnímu stylu podtrhl změnou bydlení, které aktuálně odpovídá jejich skromnějším potřebám. Nevyužitá maringotka ovšem díky jejich píli skrývá kouzelný interiér, kterému dominuje předně dřevo a pestré světlé barvy.

Foto: Profimedia.cz

Proměněná maringotka ukrývá útulný a pohodový interiér.

Článek

Pětasedmdesátiletý umělec Robert a třiapadesátiletá interiérová designérka Rebeka Sofie z americké Floridy podle serveru Ocala Style přetvářeli maringotku 20 měsíců. Práci na ní se věnovali zpravidla dva dny v týdnu. Díky pomalé výstavbě se podařilo zachovat všechny působivé detaily a vytvořit plnohodnotný domov.

Pár za přestavbu staré maringotky utratil v přepočtu téměř tři sta tisíc korun. Vybudoval si tak ale působivý vlastní malý dům s dobře vybavenou kuchyní, klasickou pečicí troubou, a dokonce i pecí na pizzu.

Foto: Profimedia.cz

Do kuchyně se vešla i větší lednice a klasický sporák.

Pár spí na posteli, do které se vychází po dřevěném schodišti, a pod jasně bílým stropem se silnými dřevěnými trámy. Je vidět, že přestavba byla vedena někým, kdo designu rozumí. Interiér je zařízen v působivém boho stylu, který je nyní hodně trendy.

Foto: Profimedia.cz

V drobném příbytku nechybí stylová koupelna prosvětlená denním světlem.

Interiér je zařízen vesměs přírodními materiály, které mu dodávají dojem hřejivého a útulného domova. V maringotce se podařilo uplatnit mnoho recyklovaných materiálů a předmětů. Prostor je primárně určen pro život v páru, poskytne ale skromnější prostor i pro návštěvu.

Foto: Profimedia.cz

Horní patro skrývá dostatek úložného prostoru.

Interiér se podařilo tvůrcům prosvětlit díky použití světlých barev a rozměrnému francouzskému oknu. To přivádí dovnitř dostatek světla, maringotka tak nepůsobí tolik stísněným dojmem.

Foto: Profimedia.cz

V teplých dnech je možné maringotku propojit s exteriérem.

Pár uvedl, že jeho cílem bylo zjednodušit svůj život a vytvořit společné dílo. Není rozhodně jediný, v poslední době obdobný životní styl vyznává stále více lidí. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám