Hlavní obsah
Designová mísa Welle, 40x32 cm, nerez. Cena 1819 Kč. Foto: PHILIPPI

Servírujte ovoce s nápadem

V létě a na podzim si naplno dopřáváme čerstvé ovoce. Existují úžasné sady ovocných mís, misek, hlubokých talířů i talířků, které jsou zajímavým a nápaditým designovým kouskem. Co a na čem servírovat?

Designová mísa Welle, 40x32 cm, nerez. Cena 1819 Kč. Foto: PHILIPPI
Servírujte ovoce s nápadem

Jablka, hrušky nebo koupené pomeranče podáváme nezpracované ve větších hlubokých mísách.

Miska Ideell z tvrzeného glazovaného skla. Průměr 11 cm. Cena 49 Kč.

Foto: IKEA

Drobné maliny, ostružiny, rybíz a jahody patří do menších misek a hlubších talířků.

Keramická miska Trivsam je ošetřena glazurou. Průměr 17 cm, výška 6 cm. Cena 49 Kč.

Foto: IKEA

Pěkné ovoce vynikne v průhledných mísách ze skla, hroznovým trsům sluší mělčí kameninová mísa.

Nerozbitné a barevně pestré jsou misky z plastu nebo směsi plastu a dřeva. Některé mají místo rovného dna prohlubně, do nichž stéká voda z omytého ovoce.

Jednoduchá miska na ovoce Sommarlov z tvrzeného plastu se prodává po 4 Ks. Délka 12 cm, výška 7 cm. Cena 39 Kč.

Foto: IKEA

Kov v kombinaci s plody zahrádky působí studeně, designové kovové mísy jsou proto zjemněné liniemi vln nebo mřížkou. Na kovu vynikne větší ovoce teplých barev.

Mísa Bloom je z nerezu, výška 75 mm, hloubka 160 mm. Cena 1910 Kč.

Foto: GEORG JENSEN

Ovoce k uskladnění v chladicím boxu dáváme ve spodní části lednice do speciálních zásuvek. Toto ovoce skladujeme neomyté a bez přenosných obalů (mikrotenových sáčků, fóliových obalů, apod.). Na jeho chvilkový převoz pak stačí průhledné sáčky s barevnými plastovými uzávěry.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Reklama

Výběr článků