Hlavní obsah

Rekonstrukce koupelny v malém bytě se povedla podle představ majitelů

Novinky, nes

S rekonstrukcí umakartového jádra v malém pražském bytě o dispozici 2+kk se nám rozhodla pochlubit naše čtenářka Katka. S vyhlídkou na eventuální příchod potomka se snažili s partnerem prostor koupelny navrhnout v omezených podmínkách tak, aby pak již nemuseli nic důležitého měnit nebo přestavovat.

Foto: Archiv čtenářky (7x)

V bytě o dispozici 2+kk mladý pár rekonstruoval umakartové jádro.

Článek

„Byt jsme koupili v původním stavu a letos v létě se rozhodli jej rekonstruovat," napsala nám čtenářka.

Stavu bytu odpovídal i stav jádra. Bylo ještě původní, umakartové. Majitelé se proto rozhodli je nechat celé vybourat. Veškeré stěny pak postavili z pórobetonových tvárnic, konkrétně z ytongu.

Na malé ploše bylo třeba šetřit každým centimetrem, a proto se mladý pár rozhodl propojit WC s koupelnou. Tím odpadla nutnost budovat jednu stěnu a nová místnost získala malé množství místa navíc.

Foto: Archiv čtenářky

Dilema mezi koutem a malou vanou vyřešili majitelé kompromisem - koutem s hlubokou vaničkou.

„Měli jsme dilema, zda dát do nové koupelny menší vanu (když by k nám přibylo v budoucnu i miminko). Nakonec zvítězil sprchový kout s hlubokou vaničkou," píše Katka.

V koupelně vznikl také nový strop s podhledem, který je osazen trojicí bodových světel. Ta doplňuje svítidlo nad umyvadlem.

Foto: Archiv čtenářky

Vedle toalety přibyde ještě pračka s horním plněním.

Oba partneři mají rádi spíše jednoduchý styl, bez zbytečných okrasných prvků, které téměř vždy nakonec fungují jako lapače prachu. Tomu přizpůsobili i návrh své nové koupelny.

Také barevnou paletu, v níž si navrhli obklady a výmalbu, sjednotili se zbytkem bytu. V tomto případě to byla kombinace šedé a bílé barvy.

Foto: Archiv čtenářky

Koupelna je obložena ve světlých barvácg, aby ladila se zbytkem domova.

To je velmi povedené spojení, protože bílá barva díky přítomnosti šedé tolik nezáří, a naopak, šedá barva je ještě stále dost světlá na to, aby interiér působil stále příjemným světlým, a tudíž i prostornějším dojmem.

Foto: Archiv čtenářky

Jako poslední přibyly do koupelny skříňky a koš na prádlo.

V současné době je rekonstrukce již hotova a zbývá doplnit pár posledních detailů. „Jako poslední jsme do koupelny přidali skříňky, abychom získali nějaký úložný prostor. Vedle WC je pak připravena přípojka na pračku s vrchním plněním," uzavírá svůj dopis Katka.

Foto: Archiv čtenářky

Průběh rekonstrukce

Foto: Archiv čtenářky

Původní stav

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám