Hlavní obsah

Prohlédněte si vánoční výzdobu oken našich čtenářů

Novinky, Jana Nesvadbová

Lední medvědi, vlastnoručně vyrobené dekorace i zkrášlené vstupní dveře do bytu. Fantazie našich čtenářů je veliká. Přes měsíc nám do redakce posílali e-maily se snímky svých vánočně nazdobených oken. Pojďme si je nyní, v klidu vánoční pohody, společně prohlédnout!

Foto: Archiv čtenářů

Přehlídka vánoční výzdoby oken našich čtenářů

Článek

Snad každý z čtenářů, kteří se rozhodli přispět do naší vánoční přehlídky, má ke své vánoční výzdobě nějaký příběh nebo vyprávění. A jsou to vyprávění milá, až úsměvná.

Roztomile působí například přiznání paní Jany, jež tak trošku „partyzánsky” zdobí každoročně o Vánocích i Velikonocích okna obchodu, který není sice její, ale je z druhé strany jejich domu.

A protože je podnikavá, pořídila také pěknou dřevěnou lavici, kterou umístila u vchodu. Od té doby dělá radost mnoha sousedům.

Vlastnoruční výroba

Mnozí čtenáři vyrábějí své dekorace sami. Příkladem jsou třeba vánočně nazdobené truhlíky na oknech paní Evy. Ta jezdí s dětmi a se psem do lesa. Tam si společně nasbírají chvojí, šišky a další materiál, ze kterého pak naše čtenářka vytvoří vkusnou dekoraci.

Dokladem zručnosti našich čtenářů jsou rovněž zdobená okna paní Aleny, která do nich letos poprvé zavěsila vlastnoručně háčkované dekorace.

Obzvláště originální dekoraci vytvořila do svého okna v paneláku paní Zdeňka. Svítící stromeček vytvořila z větví, které provlékla sítí na okurky.

Lední medvědi

Originální, a přitom ryze zimní výzdobu má na vnitřní straně svého okna v obývacím pokoji Katka. Byt má ve sklepních prostorách, proto má jen menší okno. To již druhým rokem zdobí dvojicí ledních medvědů.

Přímo okenní tabule vyzdobila vánočními motivy a výjevy jak rodina pana Jiřího, tak paní Marie. Na prostou kombinaci věnce uvitého z chvojí s jednoduchým červeným dekorem a stuhou vsadila pak paní Alena.

Kam oko nedohlédne

Velmi prakticky nahlíží na své možnosti smyslu vánoční výzdoby oken náš čtenář Vladimír, jenž bydlí v šestém patře. Tam většina lidí nemá důvod zvedat své zraky, a proto se rozhodl investovat energii a tvořivé úsilí do výzdoby okolí dveří od svého bytu. Vstup do jeho domácnosti tak připomíná pouť koledníků k Betlému.

Všem čtenářům, kteří se do naší přehlídky zapojili, děkujeme za ochotu podělit se o své snímky a výtvory. Všechny nám udělaly radost a pevně doufáme, že potěšily, nebo třeba i inspirovaly ostatní!

Anketa

Které okno se vám líbí nejvíce?
Háčkovaná dekorace
17,7 %
Zelený věnec na červených stuhách
4,7 %
Vánoční truhlík
4,4 %
Anděl v okně
4,3 %
Ozdobená okna obchodu
1,2 %
Vyzdobená okenní tabule i parapet
2,3 %
Lední medvědi
20,4 %
Vánoční výjevy na sklech oken
2,8 %
Fialová dekorace za oknem
29,7 %
Vánoční stromeček z větví
6,7 %
Sněhulák na balkoně
3,4 %
Vstupní dveře do bytu
2,4 %
Celkem hlasovalo 1450 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám