Hlavní obsah

Převlečte ložnici do květinových motivů

Právo, Gisela Růžičková

Dnes už ložní prádlo neschováváme do skříní. Z povlečení se stala designová záležitost, ve které, stejně jako v módě, vládnou módní trendy. Letošní jaro sází na optimistické barvy, přírodní materiály a hlavně květinové motivy.

Foto: MATĚJOVSKÝ

Maxima (od 745 Kč/jedno lůžko) v provedení bavlna de luxe. Pruhy a něžné květy v jemném tónu světle modré s bílou potěší milovníky netradičních kombinací.

Článek

Dopřát si malou změnu a osvěžit interiér ložnice podle nálady i ročního období lze snadno a rychle. Na své si přijdou milovníci odstínů přírody, ale i příznivci dalších neotřelých barevných kombinací. Stačí si vybrat podle svého gusta a stylu interiéru.

Foto: BONATEX

Romantické a něžné povlečení Kamila se vzorem velkých květů barevných kopretin na světle růžovém podkladu posetém drobným puntíkem. Materiál - kvalitní 100% bavlna, cena 482 Kč.

Jarní paleta zahrnuje béžové odstíny, barvu čajových růží, starorůžové a fialové tóny.

Nechybějí ale ani veselé barvy, jako je oranžová, žlutá nebo zelená.

Foto: BONATEX

Jemné a romantické povlečení Paradise s krásným vzorem velkých květů v barevných odstínech vínové, žluté a béžové na jemně smetanovém podkladu. Materiál: bavlněný satén, cena 703 Kč.

K jaru se samozřejmě hodí květinové motivy. Velikosti květů mohou být různé - od povlečení posetého drobnými romantickými kvítky až po obří květy propletené různými obrazci.

Foto: IKEA

Povlečení EMMIE SÖT na jednolůžko (699 Kč) s něžným růžovobílým květinovým motivem je ze směsi bavlna/lyocell, která absorbuje a odvádí vlhkost.

Některé soupravy nabízejí oboustranné motivy, z jedné strany to mohou být větvičky plné květů a z druhé strany je povlečení poseto barevnými drobnými kvítky. Oboustranné soupravy dodají každé ložnici na originalitě a rafinovanosti.

Foto: MATĚJOVSKÝ

Primavera lila (od 745 Kč/jedno lůžko) je důkazem, že královská fialová v odstínech od nejsvětlejší lila po syté tóny dodává květům na vznešenosti. Materiál: bavlna standard, krep, flanel a bavlněný satén.

Interiér lze navíc skvěle doladit dekoračními polštářky, kterých není nikdy dost.

In jsou také povlaky pruhované, jednobarevné i se zajímavými ornamenty.

Reklama

Související témata:

Související články

V ložnici musí vše radostně ladit

Kvalitu spánku ovlivňuje, kromě stavu našeho těla a mysli, hlavně uspořádání ložnice, kde prospíme průměrně jednu třetinu života. Proto se při jejím plánování...

Výběr článků

Načítám