Hlavní obsah

Podlahy do dětského pokoje, které odolají pastelkám i rozlitému čaji

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co chceme od podlahy v dětském pokoji? Aby tepelně izolovala, měla hezký design, byla extrémně odolná a snadno se čistila (pastelky, rozlité pití). Všechny podmínky splňuje materiál vinyl i laminát, který má speciální vodě odpudivou vrstvu.

Foto: KPP (2x)

Dětské dekory vinylové podlahy v kolekci Artist nabízejí tři základní motivy: moře, džungli a abecedu. Podlahu lze doplnit veselými sokly s obrázky, které zajistí i čistotu kolem stěn.

Článek

Do věku pěti let si děti hrají převážně na podlaze. Kreslí, staví si kostky, budují dráhy pro autíčka, jezdí na odrážedle.

Krytina dostává zabrat, protože se na ni občas něco vylije, nadrobí. Proto k dětem do místnosti volíme podlahový materiál, který bude naším „spojencem“.

Vinyl nestudí

Zajímavou novinkou na trhu je vinyl Wineo PURLINE. Jde o extrémně odolný materiál, zdravotně nezávadný (je z velké části vyroben z přírodních surovin bez příměsi chlóru), na bázi bio polyuretanu.

Povrch podlahy je hřejivý, měkký a příjemný, i když po ní běháme bosi. Krytina je odolná vůči vodě i vlhkosti, neškodí jí ani sluneční světlo. Skvrny od barevných propisek, fixek lze snadno odstranit, rozlitý hrníček s čajem taky škodu neudělá. Udržovat ji lze běžnými čisticími prostředky.

Foto: KPP

Speciálně pro děti je určena kolekce ARTIST, která je s perleťovým vzorem a má tři základní motivy: džungli, moře a abecedu.

K dekorům můžeme vybrat i pět obrázkových soklů. Krytina má tloušťku 2,5 mm, prodává se v rolích a je určena k pokládce typu lepení (do místností do 20 m2 ji lze položit i bez lepení).

Pod podlahu lze instalovat i podlahové vytápění, prodejní cena krytiny je 1989 Kč/m2.

Voděodolný a přirozený laminát

Pro školní děti a studenty je zajímavý laminát, který dokonale imituje přírodní povrchy, je za příznivou cenu a má speciální voděodpudivou vrstvou.

Kolekce Impressive nabízí 16 designů: tradiční, romantické i moderní motivy s různými povrchovými úpravami v matu i středním lesku.

Foto: QUICK STEP

Podlaha se strukturou borovicového dřeva je v betonovém designu. Vhodná pro teenagera. K dispozici v barvě šedé.

Do dívčího pokoje se např. hodí „romantická“ krytina inspirovaná dubem s jemnou patinou, malými trhlinami a texturou dřeva v provedení mat. Kluci si zase vyberou třeba laminát v dekoru borovicové dřevo, které je v betonovém designu a rozumí si s moderním vybavením.

Kolekce Impressive nabízí laminátová prkna o tloušťce 8 mm, označení Ultra pak materiál o síle 12 mm. Prodejní cena se pohybuje od 730 do 936 Kč/m2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám