Hlavní obsah

Pingpongové stoly mohou sloužit i jako jídelní stůl či dveře

Novinky, Kristýna Křížová

Že se i pingpongový stůl může stát objektem neobyčejné kreativity potvrzují designéři, kteří se nedrželi konvencí. Nebáli se například navrhnout kulatý stůl či stůl z Corianu pro tři. Z návrhů moderních pingpongových stolů stojí za zmínku i dveře, které slouží jako vyklápěcí hrací deska nebo stůl na pingpong, jenž zastane funkci jídelního nábytku.

Foto: Novinky

Prostorný kulatý pingpongový stůl z Corianu byl k vidění na veletrhu 100% Design London.

Článek

Stůl na ping-pong pro tři je ideálním interiérovým doplňkem na hraní pro tříčlennou rodinu. Připomíná počátky ping-pongu v Anglii, kdy se sport stal alternativou tenisu ve vnitřním prostředí. Horní vrstva si ho oblíbila a tato hra se stala mezinárodním fenoménem s jasně danými pravidly a normami.

Interiérové dveře lze proměnit v pingpongový stůl

Se zajímavým nápadem pingpongového stolu do stísněných prostor přišel německý designér Tobias Fränzel. Jeho kousek je součástí běžných interiérových dveří, takže se v rámu překlopí s slouží jako hrací plocha.

"Dobrý designový výrobek podle mě v lidech vzbuzuje pozitivní emoce a spojuje je. Designový předmět by měl být inovativní a mít jistou přidanou hodnotu oproti klasickým produktům," říká Fränzel.

Dveře navrhl Fränzel ve standardní velikosti tak, aby zapadly do většiny domácností. Volil jednoduchý vzhled, který se hodí jak do moderního bytového interiéru tak i do sportovní haly.

Jídelní a pingpongový stůl v jednom

Zajímavým nápadem je stůl, který slouží jako ping-pongový, ale i jako jídelní. Je vyroben z Corianu, odolného materiálu, který vydrží dlouhodobou užitnou zátěž. Výhodou je i možnost odřenou plochu lehce zabrousit. Stůl má výrazný kýčovitý lesk a zlatý dekor a je stvořen ve stylu nezdařeného historizujícího francouzského rokoka.

Designér Hunn Wai navrhl i stůl, který má místo klasické síťky krajku. Hodí se tak do romanticky zařízených interiérů, ve kterých by klasický pingpongový stůl působil neesteticky.

Na klasický jídelní stůl je možné pořídit si set s látkou a namontovatelnou síťkou a jednoduše tak ušetřit prostor.

Autorem moderního konceptu pingpongového stolu je i Němec Moritz Waldemeyer. Jeho stůl má cca 2 400 LED diod a dva displeje. Hrát můžete jen tahem ruky, pálky nepotřebujete. Po dohrání hry se displej vypne a stůl nerozeznáte od klasického jídelního.

Pingpongový stůl může sloužit i jako tabule

Praktickým designovým nápadem je i stůl, který slouží zároveň jako tabule. Na stůl si tak hráči mohou poznamenávat výsledky předchozích zápasů a děti ve chvílích volna kreslit.

Pingpong je velmi oblíbená hra. Fakt, že zahraniční designéři dnes navrhují takové stoly, které je možné umístit i do běžného interiéru a ne jen do sportovní haly je určitě dobrou zprávou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám