Hlavní obsah

Piknikové deky se žlutými akcenty skvěle naladí na letní počasí

Pikniky jsou v Česku v teplých měsících velmi oblíbené. Abyste si užili letní atmosféru, můžete vsadit na kousky ve světlých barvách s akcenty žluté, která rozzáří všechny party v parcích. Připomene slunce a navodí pozitivní náladu.

Foto: So Cosy

Některé piknikové deky z části nahradí i kabelky.

Článek

Aby byl piknik co nejpohodlnější, rozhodně volte deky s praktickými popruhy, díky kterým budete moci deku snadno sbalit a přenést. Ve složeném stavu ji navíc můžete v případě potřeby využívat i jako stylový podhlavník.

Foto: Heating and Plumbing London

Popruhy přes rameno i do ruky jsou těmi nejpraktičtějšími.

Vyplatí se volit deky se silnější izolační nepromokavou pogumovanou vrstvou, která jednak prodlouží životnost, ale také zmírní nerovnosti terénu. Na pikniku pak budete mít mnohem pohodlnější posezení.

Foto: Annabel James

V chladnějších podvečerech oceníte nepromokavou a izolační spodní vrstvu.

U tkanin berte v úvahu odolnost vůči oděru a roztržení. Vhodné jsou z tohoto hlediska hlavně hustě tkané a pevné materiály. Pozornost věnujte i stálosti barev s ohledem na UV záření.

Foto: Tartan Blanket Co.

Kostkované deky jsou nesmrtelnou designovou klasikou, která z módy nevyjde.

Oblíbenými materiály na deky jsou vlna (má dobré termoizolační vlastnosti a také schopnost pohlcovat a odpařovat vlhkost), bavlna nebo flanel. Deka by měla být předně příjemná na dotek. Vyhněte se příliš chlupatým, ve kterých by zůstávaly nečistoty. Volte raději hladký povrch.

Foto: J. J. Textile

Vlněné deky v zimě hřejí a v létě chladí.

Pokud chcete letos vyrazit na piknik opravdu stylově, nezapomeňte na vhodné nádobí. Vhod vám tak mohou přijít například sklenice, které jsou použitelné i v exteriéru.

Anketa

Vyrážíte rádi na piknik?
Ano, rádi a často.
14,1 %
Rád/a bych, ale není moc často s kým.
39,1 %
Kdepak, piknik, to není nic pro mě.
46,8 %
Celkem hlasovalo 64 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám