Hlavní obsah

Ozdoby ve tvaru jídla a pití zpestří vánoční výzdobu interiéru

Novinky, Kristýna Křížová

Letošní Vánoce jsou bezpochyby v mnohém jiné a v řadě směrů méně veselé než loni. Proč si je ale trochu nezpestřit? Třeba netradičními vánočními ozdobami ve tvaru jídla. Ty dodají hravého ducha každému vánočnímu stromku.

Foto: Ella James, Red Candy

Pánvička se sázeným vejcem a slaninou nebo kečup jsou bezesporu netypické vánoční ozdoby. Rozhodně ale zaujmou.

Článek

Pokud máte doma velkého jedlíka, který Vánoce vidí hlavně jako svátky dobrého jídla a pití, pak rozhodně nebude od věci právě pro něj stromek zpestřit ozdobami inspirovanými jídlem. Nebojte se výraznějších a barevnějších kousků. U tohoto typu dekorací platí, že víc je víc.

Foto: Heavenly Homes and Gardens

Ozdoby inspirované jídlem jsou hravé a hodí se do interiérů dospívajících.

Oblíbenou inspirací pro vznik těchto dekorací je bezpochyby fastfood. Právě ozdoby jím inspirované se stanou jedněmi z nejnevšednějších kousků na vánočním stromku a dodají mu na originalitě.

Foto: Red Candy

Tyto kousky na vánočním stromku bezesporu vyniknou. Kombinujte je se zlatými dekoracemi.

Tento typ vánočních ozdob se nejvíc hodí do interiérů zařízených v pop-art stylu, pro který je právě konzumní kultura velkou inspirací. Vyniknou pak v minimalistickém a brutalistními interiéru, který je jinak na drobné dekorace skoupý. Právě v takovém prostředí se ozdobám ve tvaru jídla dostane největší pozornosti.

Foto: Red Candy

Milovníci fastfoodu si ho mohou připomenout i v podobě netradičních dekorací.

Vánoční stromek mohou zpestřit i ozdoby inspirované oblíbenými drinky. Platí, že čím budou barevně pestřejší, tím lépe. Nejlépe vyniknou v kombinaci se zlatými úchyty a třpytivými detaily.

Foto: Ella James

Oblíbené druhy nápojů se také mohou stát inspirací pro originální ozdoby.

Pokud chcete, aby vánoční stromek s dekoracemi co nejvíc zazářil, kombinujte tyto ozdoby se zlatými nebo stříbrnými řetězy a nezapomeňte na výraznou a velkou hvězdu na vrcholu vánočního stromku ani na prskavky. V posledních letech jsou v kurzu i světelné LED řetězy.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám