Hlavní obsah

Ostré krasavice s cenou za design

Novinky, rai

V Německu byly uděleny prestižní ceny reddot za design. Jednu z nich získala i sekačka z řady Silverline německé značky Al-ko. Pro srovnání v loňském roce získala "červený bod" za nevšední česká sekačka Spider. Obě oceněné krasavice jsou důkazem, že na kvalitní design narazí člověk i na nečekaných místech...

Článek

Za elegantní vzhled a čisté linie sekačky AL-KO Comfort 470E Silver Bio-combi "může" designér Stefan Blank. Stoj je součástí řady Silverline. Tyto sekačky se vyznačují výraznou černo-stříbrnou barevností a moderními křivkami. Zaujmou vás na první pohled hlavně velká zadní kola, která usnadňují pohyb ve vysoké trávě a svažitém terénu.

Velkou předností tohoto stroje je ale aerodynamický vyosený buben, který zaručuje dokonalé naplnění sběrného koše a čisté vysekání trávy až k okrajům. Mimo jiné se tento model pyšní i nastavitelnou výškou držadla.

Český "pavouk" bodoval loni

V roce 2006 zabodovala u odborné poroty rádiem řízená svahová sekačka Spider. Ta je určena pro údržbu členitého terénu do sklonu 40 stupňů. Je neocenitelná zvláště při údržbě ploch kolem komunikací, elektráren, elektrických rozvoden, letišť, horských hotelů a při údržbě sjezdovek a parků.

Zajímavý futuristický design okouzlil i porotu při udělování prestižní ceny reddot. Foto www.spider-cz.com

Protože se dá plnit ekologickým olejem, je velice vhodná i pro údržbu ploch kolem vodních rezervoárů, říčních toků a vodních děl.

Nízká hmotnost, která je zajištěna výrobou většiny dílů stroje z lehkých ušlechtilých slitin a pohon všech čtyř kol, zajišťují maximální šetrnost k přírodě. Sekačku tak lze bez obav využít i při údržbě mokřadel a pozemků v chráněných krajinných oblastech.

Reddot neb červený bod za design

S více než 5000 přihláškami v kategoriích reddot award: product design, red dot award: communication design a red dot award: design concept je soutěž reddot  jednou z největších a předních celosvětových soutěží designu. Od roku 1955 vybírá Essen Design Zentrum Nordrhein Westfalen každoročně výrobky s nejvyšší kvalitou designu a vítězům vzdává hold při zvláštní výstavě.  "Červený puntík nebo bod" se řadí mezi největší a nejznámější designové soutěže na světě a je mezinárodně uznávaným oceněním těch výrobců, kteří obchodní aktivity povyšují vynikajícím designem svých produktů.  www.red-dot.de

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám