Hlavní obsah

Oranžové doplňky a dekorace dodají bytu energii i pozitivní nádech

Právo, Gisela Růžičková

Oranžová je zářivá, veselá, slavnostní, ale také vitální až agresivní. Přesto působí pozitivně, takže ji vnímáme jako barvu radosti.

Foto: LIGNE ROSET

Rozkládací pohovka Multy (od 51 000 Kč) o rozměrech š. 166 cm, v. 85 cm, hl. 103 cm nabízí i dostatečnou plochu na spaní 155x195 cm.

Článek

Tím, že je směsí červené a žluté, ovlivňuje fyzickou i psychickou kondici. Patří mezi teplé barvy, podporuje chuť k jídlu, povzbuzuje komunikaci, zvyšuje zdravou ctižádost a rozhled.

Foto: MALL.CZ

Džbán TEO Tescoma, 2,5 l (299 Kč) se hodí pro přípravu a podávání chlazených i horkých nápojů. Je ze žáruvzdorného borosilikátového skla a víčko z kvalitního plastu. Vhodný do myčky nádobí.

Foto: BONAMI.CZ

Pizza kráječ Scanpan (169 Kč) je vyroben tak, aby kromě rychlého a snadného krájení byl také plně bezpečný. Proto má ochranné pouzdro a rukojeť tvarovanou tak, aby se s kráječem dobře manipulovalo.

Foto: IKEA

Torva, plyšová hračka oranžová mrkev, (179 Kč) dokáže děti povzbudit, utěšit je a také je poslouchat. Navíc je testována z hlediska bezpečnosti.

V prostředí s oranžovou se také lépe učíme, posilujeme vůli a zvládáme stres.

Do interiéru vnáší optimismus

Na malých ohraničených plochách zdůrazňuje tvar, v prostornějších interiérech působí výrazově.

Foto: BALAKRYL

Veselou paletu tónů poskytuje Balakryl Color (4 kg/199 Kč), kvalitní otěruvzdorný malířský nátěr již z výroby obarvený a připravený k okamžitému použití.

Foto: ORAVA

Budík BD-502 s velkým LCD displejem (v Electro Worldu za 399 Kč) poháněný vodou obsahuje digitální hodiny a teploměr pro měření vnitřní teploty.

Dobře se doplňuje s masivním i ratanovým nábytkem, ale i s neutrálními barvami jako je bílá, černá, šedá, hnědá, smetanová, béžová nebo antracitová, zajímavá je i v kombinaci s fialovou, modrou či zelenou.

Vstřícně působí i jako barva nábytku. Umí prostor proteplit, což oceníme hlavně na podzim a v zimě.

Foto: LIGNE ROSET

Houpací křeslo Neo s podnožkou (od 38 300 Kč) s rozměry v. 84 cm, š. 73 cm, hl. 88 cm má jednoduchý tvar komolého kužele a čisté, jemné a minimalistické linie.

Foto: IKEA

Skojig oranžová lampa na čtení (499 Kč) je testována pro bezpečnost dětí a jejich prstíků. Je vyrobena z ABS, polypropylenových a polykarbonátových plastů.

Příjemnou atmosféru vytvoří oranžová výmalba na jedné stěně nebo v jemnějších odstínech na všech stěnách. Dá se použít skoro ve všech místnostech. Hodí se do obývacího pokoje, kuchyně a jídelny, ale i do koupelny, studentského pokoje či přijímací haly.

Foto: LUSH

Oranžové mýdlo Karma (125 Kč/10 g) využijeme přes den v koupelně i v kuchyni, kde bude atraktivním doplňkem umyvadla, sprchy i kuchyňského dřezu.

Pozor si dáme na syté odstíny oranžové v menších místnostech a ložnicích.

Reklama

Související témata:

Související články

Noblesa a jemnost bílé barvy v interiéru

Bílá je něžná, decentní a krásná. Skvěle se kombinuje s ostatními odstíny, opticky rozšiřuje malý prostor a dává vyniknout solitérům. Patří na velké plochy...

Do moderních kuchyní se vracejí barvy

Kuchyň je jedinečným místem, ve kterém se můžeme obklopit barvami. Stačí se vybavit zajímavými spotřebiči. Každá barevně a tvarově sladěná série oživí i zcela...

Výběr článků

Načítám