Hlavní obsah

Oblečte svůj domov podle žhavých trendů

Novinky, Dana Jakešová

Inovativní, luxusní i hravé, hlavně ale zaměřené na přírodu, udržitelnost a kvalitu - to jsou hlavní trendy v bytovém textilu pro letošní rok. Nabídka je rozmanitá, vybere si vážně každý.

Foto: Veba

Trendová kolekce Veba Grafico

Článek

Letošní rok si designéři pohrávají s myšlenkou, kam vlastně patříme. Podle nich si každý z nás vytváří svou vlastní osobitost podle zkušeností a prostředí, v němž žije, zda ve světě online či offline, nebo ve svých fantaziích.

Proto v bytovém designu sázejí na rozmanitost, která nám umožňuje znovuobjevovat prostředí, v němž žijeme, a tím být sami sebou. Stačí si tedy jen vybrat, který styl je právě ten náš.

Biobavlněné zabalení v osušce

Extra velká, kvalitní osuška upoutá každý pohled díky modernímu zvířecímu potisku. Je ze savého froté z čisté biobavlny, takže je po koupání obzvlášť měkká na tělo.

Foto: Tchibo

Biobavlněná osuška

Umocněné vlastnosti lyocellu

Nežehlivé povlečení Satén Tencel Design vyrobené z 80% lyocellu a 20% česané bavlny vás mile překvapí unikátními vlastnostmi.

Lyocellová vlákna se vyrábějí z eukalyptového dřeva, mají antibakteriální vlastnosti a výborně absorbují vlhkost, kterou odvádějí dovnitř vlákna. Lyocell je navíc v přírodě stoprocentně rozložitelný, a tedy šetrný k životnímu prostředí.

Apollo přinese africkou exotiku

Srdce západní Afriky tepe a pulzuje směsicí zářivých barev, exotických dezénů a pro Evropana nevšedních divokých kombinací.

Foto: Veba

Srdce západní Afriky tepe a pulzuje směsicí zářivých barev, exotických dezénů

Stejně takové je i ložní povlečení Apollo od české textilky Veba, inspirované designovou kolekcí oděvů Cosmos určenou pro nigerijský trh. Je utkané z bavlněného damaškového brokátu.

Ekologie a ohleduplnost k přírodě jsou viditelné i u povlečení

Tipy a trendy

Grafico lehce oživuje art deco

Trendová kolekce Veba Grafico pro rok 2020 zahrnuje damaškové povlečení a koupelnový textil z nejjemnějších česaných přízí egyptské bavlny. Základ tvoří jednoduché linie spojující se v elegantní geometrický vzor ve stylu art deco.

Pocitově přívětivé světlé tóny oranžové dodávají na lehkosti a vzdušnosti, možnost libovolně kombinovat pak i špetku rafinovanosti. Autorkou kolekce je Petra Verner Mžiková.

Kousek osobního ráje klidu

Nová kolekce Veba Pearl ve stylu Pure Spiritual nachází rovnováhu v přírodě a mystice. V dnešním předimenzovaném světě lidé často touží po čistotě a souznění s přírodou, kde hledají kousek svého osobního ráje. A tlumené pastelové tóny a přírodní látky s organickou strukturou na ně působí jako oázy klidu.

Trendem jsou i nové materiály, jako je tencel, což je vlákno botanického původu z eukalyptového dřeva.

Je vhodné i pro alergiky, absorbuje o 50 % více vlhkosti než bavlna. Na dotek je velmi jemné, je však stejně pevné jako bavlna.

Kvalita materiálu a efektní vzory

Vybírejte vzory povlečení Scanquilt pro svou ložnici na kvalitních materiálech. Od nežehlivého saténu, žerzeje a krepu až po hřejivý flanel, tradiční damašek a oblíbenou hladkou bavlnu.

Foto: Scanquilt

Saténová Orchidea žehličku nepotřebuje

Povlečení Orchidea je ze saténu vyrobeného z nejjemnějších přízí z dlouhovlákné česané bavlny. Tato kvalitní atlasová tkanina má nižší mačkavost než klasické plátno.

Sušte satén v závěsu. Proč?

Originální povlečení Satén Design v sobě spojuje luxusní jemnou saténovou tkaninu se zajímavými trendovými vzory. Při sušení v závěsu nevyžaduje žehlení.

Nudu vystrnadí kolekce Linea

Krásný, okouzlující, prestižní i divoký - to je styl Maximum Glam a v jeho duchu navržená kolekce Linea od české textilky Veba. Pro ložnici nevšední barvy syté červené a fialové nesou notnou dávku temperamentu, který dokáže rozbít fádnost a nudu.

Foto: Veba

Divoký styl Maximum Glam

Trendy pro nadcházející teplé období - lůžkoviny s výraznými květinovými motivy

Tipy a trendy

Renforcé umí vyrovnávat teploty

V povlečení Renforcé se vám bude spát prostě úžasně! Je z jemného, hustě tkaného materiálu z čisté bavlny, takže je obzvlášť měkké, příjemně lehké a hladké.

Povlaky mají zapínání na zip, tudíž se snadno a rychle navlékají. A navíc jsou vhodné na každé roční období - ať už na léto, nebo na zimu. Materiál totiž vyrovnává teploty a dobře saje, takže zajistí příjemný spánek i za horkých letních nocí.

Žlutá přivede do koupelny slunce

Žluté ručníky z kolekce od Tchiba dodají svou intenzivní, trendy barvou jedinečný akcent každé koupelně. Elegantní vzhled korunuje lem s metalizovanou přízí zlaté barvy.

Foto: Tchibo

Žluté ručníky dodají svou intenzivní, trendy barvou jedinečný akcent každé koupelně.

Síla jednoduchosti a abstrakce

Nová kolekce Westing je inspirována jednoduchými přírodními tvary a nese se v duchu kvalitních materiálů, neotřelých forem a doplňků odrážejících nejnovější trendy v oblasti designu.

Kolekci dominují abstraktní a batikované vzory v teplých, slunečných barvách: hořčicové, olivově zelené a terakotové.

Perkálové povlečení se hravě promění

Každá věc má dvě strany - a u tohoto oboustranného perkálového povlečení jsou obě překrásné! Díky různým barvám nabízí příjemnou změnu, navíc je měkké, lehké a hladké.

Foto: Tchibo

Perkálové povlečení, 799 Kč

Decentní usínání v květinovém tanci

Romantický květinový design povlečení z kolekce Floral Dance je zosobněním klasiky, která nikdy neomrzí. Decentní šedá či starorůžová promění každou ložnici v luxusní zámeckou komnatu, ve které budou spokojeně usínat i ti nejnáročnější.

Hravý šarm výšivky 

Přehoz na postel je opatřený prošíváním po celé ploše a dekorativním lemem. Posteli tak dodá zajímavý akcent, a navíc harmonicky zapadne do každého interiéru.

Foto: Tchibo

Přehoz na postel je opatřený prošíváním po celé ploše a dekorativním lemem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Zahalte okno pestrými barvami

Velká či atypická okna vyžadují záclony a závěsy na míru. A s tím nám pomohou dekoratérská studia. Profesionálně poradí, ušijí vše na míru, umějí zkombinovat...

Dávky slunečního svitu regulujte chytře

Zvažujete vnitřní, nebo vnější stínění? Ideální je kombinace obou! Jako pár jsou variabilnější, zvyšují stínicí efekt a v případě vnější strany i tepelně...

Výběr článků

Načítám