Hlavní obsah
Nová část bytu je zařízena moderně a velmi vzdušně, i navzdory svažující se střeše. Foto: Vicugo Foto

Nové srdce domova tepe hned pod střechou domu

Ani se nechce věřit tomu, že velkolepý půdní prostor využívali madridští majitelé původně pouze jako skladiště nepotřebných věcí. Naštěstí se ale rozhodli proměnit zanedbávané místo v plnohodnotnou součást své domácnosti. A udělali dobře. Architekti ze studia Egue y Seta jim vytvořili vzdušné, příjemné a moderní prostředí, které se rázem stalo srdcem domova.

Nová část bytu je zařízena moderně a velmi vzdušně, i navzdory svažující se střeše. Foto: Vicugo Foto
Nové srdce domova tepe hned pod střechou domu

Zatímco spodní podlaží duplexu zůstalo v původní podobě, horní podlaží v novém hávu změnilo duplex téměř na triplex. Původní odkladiště má totiž ještě loft.

Ve spodní části bytu nalezne návštěvník samostatnou kuchyň, s ní sousedící ložnici dětí a ložnici rodičů, která je na druhé straně, přes hlavní obývací prostor. Ten má půdorys do písmene L, v jehož krátké části je posezení s televizí. V delší části je jídelní stůl a druhé posezení.

Po schodech se pak vystupuje do nové části bytu. V ní architekti navrhli komornější obývací pokoj s krbovými kamny a poklidné posezení před bohatě zásobenou knihovnou.

Loft slouží jako studovna či pracovna.

Foto: Vicugo Foto

Je zde dost volného prostoru pro nejrůznější společenské aktivity rodiny i jejích přátel. Ti ostatně mají nově i kde přespat, neboť hned vedle schodů je podlouhlý pokoj pro hosty. Ten má dvě úrovně, ve spodní je lůžko, v horní, která je přístupná po žebříku, je malé posezení.

Nepřehlédnutelným prvkem v obývacím pokoji je čtvercový šedý sokl, jenž slouží jako podesta stejnobarevného schodiště vedoucího na loft. Ten funguje jako pracovna, či studovna.

Právě zde, v nejvyšší úrovni bytu, je patrně nejklidnější místo nabízející ovšem dobrý přehled o tom, co se děje v hlavním prostoru dole.

Spodní podlaží bytu, které se nijak neměnilo.

Foto: Egue y Seta

Horní podlaží bytu, vlevo je plán loftu, vpravo hlavní, spodní úroveň.

Foto: Egue y Seta

Nová část bytu přidává velmi příjemných 97 m² plochy. Především ale rodina získala místo, které může zasvětit nejenom společně tráveným chvílím her a povídání, ale také klidnému rozjímání, četbě, anebo třeba některým druhům výtvarných činností.

Anketa
Máte rádi v interiéru žlutou barvu?
Ano, je to moje oblíbená.
33 %
Nevadí mi.
33.6 %
Nevím. Barva, jako každá jiná.
5.6 %
Spíše ne.
18 %
Ne, tahle barva mi vadí.
9.8 %
Celkem hlasovalo 339 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Reklama

Výběr článků