Hlavní obsah

Nevídaný hotel nabídne monumentální zážitek

Novinky, nes

Madridské architektonické studio OOIIO navrhlo pro soukromého investora z Latinské Ameriky budovu hotelu, který má tvar rámečku na fotografie. Ne náhodou. Hotel má stát na pacifickém pobřeží, a tak při pohledu z jedné strany orámuje pohled na Tichý oceán, zatímco z druhé ohraničí výhled na Andy.

Foto: Profimedia.cz

Hotel ve tvaru fotorámečku zasazeného do útesu nad Pacifickým oceánem.

Článek

Požadavky zadavatele nebyly právě skromné. Chtěl od architektů, aby mu navrhli unikátní budovu, jež bude nejen novátorská, ale především na první pohled snadno rozpoznatelná mezi všemi stavbami světa.

Foto: Profimedia.cz

Už samotný příjezd k hotelu bude poskytovat přímo monumentální zážitek.

Autory k vytvarování budovy do podoby rámečku na fotografie inspirovalo prostředí, v němž má hotel stát. Místo je na samém okraji Limy. Objekt je zasazen do relativně vysokého útesu čnícího nad vodami Jižního Pacifiku. Poezii lokality podtrhuje úbočí nedalekých And.

Foto: Profimedia.cz

Z vizualizací architektů je zřejmé, že interiér hotelu nebude ani v nejmenším zaostávat za jeho unikátním exteriérem.

Dalším důvodem pro zvolený tvar byl prostý fakt, že hotel při zadané kapacitě by v podobě tradičního bloku vytvořil ošklivou fyzickou i vizuální bariéru mezi oceánem a horami. Díky rámečku divák není ani na jedné straně ochuzen o možnost pohledu na krásy strany druhé.

Foto: Profimedia.cz

Značnou část hotelu budou zabírat nejrůznější restaurace a společenské místnosti, jednací sály a výstavní prostory.

Poslední, co brání započetí stavby, je její schválení příslušnými úřady peruánské metropole. Pokud hotel odsouhlasí, Limě a jejím osmi miliónům obyvatel se dostane stavby, která se pro město stane jedním z typických rozpoznávacích znamení.

Foto: Profimedia.cz

Z vizualizací architektů je zřejmé, že interiér hotelu nebude ani v nejmenším zaostávat za jeho unikátním exteriérem.

V hotelu bude 125 pokojů a nezanedbatelné množství restaurací, konferenčních místností, jednacích sálů, výstavních prostor atd.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám