Hlavní obsah

Nadčasové doplňky ke stolování

Právo, Sylva Svobodová

Při stolování a kulinaření používáme nejrůznější drobné doplňky. Jsou praktické, sofistikované a hlavně na pohled hezké. Díváme se na ně každý den, a tak se vyplatí zvolit nadčasové kousky, které potěší i jako milý dárek.

Foto: WWW.DESIGNVILLE.CZ (2x)

Mele na přání

Článek

Mlýnky na sůl a pepř ve tvaru lahve jsou ve světle a tmavě šedém odstínu. Mlýnek má mlecí konstrukci v horní části, nikoliv jak se běžně dělá, vespod. Po namletí se tedy drobky nesypou na stůl. Otočením mlýnku lze nastavit hrubost mletí. Cena 1790 Kč.

Nasyp led, umyj nádobí

Mycí set Rubber Grey lze použít na alternativní mytí nádobí, ale také vyplnit ledem a zchladit v něm bílé víno. Velikost 30 x 30 cm, výška 14 cm, cena 1974 Kč.

Foto: WWW.NORDICDAY.CZ

Dóza na pečivo

Krásný retro design, kvalitní ocel a veselé barvy jsou značkou dózy Superball.

Průměr 26 cm, vhodné na pečivo, ovoce či sušenky. K dispozici 13 rozmanitých barev. Cena od 2395 Kč.

Foto: WWW.VASEKUCHYNE.CZ

Set na více způsobů

Krájecí a servírovací set se skládá ze zásobníku z melamina, bambusového prkénka a porcelánového talíře. Jednotlivé části mohou fungovat zcela samostatně.

Praktická je další část - chladicí vložka, kterou dáme do lednice a poté vložíme mezi podnos a porcelánový talíř. Udrží v létě ve správné teplotě dezerty, dorty, sushi. Cena 3392 Kč.

Foto: WWW.DESIGNVILLE.CZ

Krájecí prkénko s mističkou

Dřevěné prkénko, na kterém nakrájíme k snídani voňavý chleba, připravíme zeleninový salát nebo naporcujeme maso, je stále v provozu.

Prkénko je chytré, má v sobě zabudovanou malou mističku na odkrojené zbytky, které nepřekáží, materiál dub, Boos Block.

Foto: WWW.VASEKUCHYNE.CZ

Je spolehlivá a retro

Kuchyňská váha Catharina pomůže zvážit všechny ingredience potřebné k vaření. Má klasickou mechaniku, kulatý číselník a červenou ručičku. Velikost 22 x 15 x 21 cm, cena 1680 Kč.

Foto: WWW.ALAMAISON.CZ

Hmoždíř na generace

Krásné a nadčasové věci se uchovávají i pro naše děti. Mezi povedené kousky určitě patří hmoždíř z bílého mramoru v kombinaci s dřevo-mramorovým tlučkem. Velikost 10,5 x 7 cm, cena 1850 Kč.

Foto: WWW.ALAMAISON.CZ

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám